reklama 11B

Na Panské líše mezinárodní drezura i všestrannost

V roce 2013 přivítá Jezdecký areál Panská lícha v Brně nejen jubilejní, již 15. ročník Světového poháru v drezuře CDI-W/CDI3*-J-P, ale také poprvé ve své historii bude organizovat mezinárodní závody ve všestrannosti na úrovni CCI*/CCIP...
28.04.2013 11:11  |  Rubrika: Sport  |  FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12C

 

Ilustrační foto Josef Malinovský
 
A právě mezinárodní závody v jezdecké všestrannosti na Panské líše budou ve dnech 7. – 9. června jedinou mezinárodní akcí organizovanou na domácí půdě v této velice atraktivní olympijské disciplině v roce 2013. „Bude to pro nás čest a zároveň velké vypětí. Pořádat takto velké závody poprvé vyžaduje vždy pevné nervy a sbírání zkušeností,“ podotkla hlavní organizátorka všech akcí na Panské líše Lenka Sekaninová. Závody budou kvalifikační pro juniory a pony jezdce na mistrovství Evropy. Evropský šampionát pro pony se uskuteční 23. – 28. července v Itálii a junioři budou mít své mistrovství Evropy ve Francii ve dnech 12. – 15. září. „Jelikož se jedná o CCI*, to znamená, že crossová dráha je tzv. dlouhá hvězda, kompletně celou crossovou trať přestavujeme a hlavně prodlužujeme. Jsme velice rádi, že nám komise všestrannosti pomohla při výběru a oslovení známého rakouského mezinárodního stavitele pana Karla Paara. Dbát budeme především na bezpečnost a příjemný profil trati. Počasí nám zatím příliš nepřeje, ale doufáme, že vše zvládneme na jedničku a závodníci se k nám budou rádi vracet,“ říká Lenka Sekaninová. Kromě mezinárodních závodů bude souběžně probíhat další novinka ve všestrannosti a to Visegrad Cup, do kterého jsou zařazeni pořadatelé ze Slovenska, Česka a Maďarska. Součástí bude také předkolo Zlaté podkovy. Program bude nabitý. V pátek zahájí sportovní program drezurní úlohou, v sobotu se bude pokračovat crossem a v neděli vše završí parkur.
 
Pouhé dva týdny po mezinárodních závodech ve všestrannosti, konkrétně ve dnech 21. – 23. června, se příznivci jezdeckých disciplín mohou těšit na jubilejní 15. ročník drezurního Světového poháruVelké ceny Brna. Závody se pojedou nejen v kategorii CDI-W, ale také jako CDI3*-J-P. „Kromě nejvyšší úrovně Grand Prix se senioři představí také v tzv. malé rundě, junioři a pony jezdci ve svých mistrovských kategoriích. Nedělní finále bude v soutěžích Grand Prix Special, pojedou se volné sestavy juniorů, dále volná sestava Intermediate I (malá runda) a volná sestava Grand Prix. Oproti loňskému roku budou ve finále bojovat o vítězství pony jezdci, stejně jako jejich starší kolegové, ve volných sestavách,“ doplnila Sekaninová. Brněnský Světový pohár bude jedním ze 14 kvalifikačních kol ročníku 2013 – 2014, přičemž finále se uskuteční v dubnu 2014 ve francouzském Lyonu. „Opět se budou sbírat cenné body do žebříčku Světového poháru ve volné sestavě Grand Prix a také kvalifikační body pro mistrovství Evropy seniorů, které se uskuteční v Dánském Herningu ve dnech 19. – 25. 8. 2013. Kvalifikační body budou závodníci sbírat v úloze Grand Prix u pětihvězdičkových rozhodčích, jimiž budou polský Wojtek Markowski a německý Gotthilf Riexinger. Ve stejné úloze a u stejných rozhodčích mohou získat jezdci kvalifikaci také pro Světové hry, které se v roce 2014 uskuteční ve francouzské Normandii. Pevně doufáme, že se nejvyšší úrovně Grand Prix zúčastní v současné době nejlepší Polka, účastnice olympijských her 2012 – Katarzyna Milczarek, která v Brně zvítězila v roce 2012 a francouzský jezdec Sebastien Duperdu. Dále se samozřejmě těšíme v Grand Prix na domácí jezdkyni Emu Jančářovou a snad se k Emě přidá nějaký další český jezdec. Početná konkurence domácích jezdců bude určitě v tzv. „malé rundě“, kde by se měli představit ostatní naši nejlepší jezdci,“ uzavřela Lenka Sekaninová. Detailní informace najdete na adrese www.panskalicha.cz.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE