reklama 11C

Michaela Jakešová mistryní ČR 2018 ve vytrvalosti

ikonka

Mistrovství České republiky ve vytrvalosti 2018 ovládla v severočeském Slavošově Michaela Jakešová s Pretorií Symphonie. Byla jednou ze dvou účastnic, které dokázaly seniorskou soutěž s délkou 120 km dokončit. V rámci CEI** dojela jako jediná…
25.08.2018 23:26  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Potřebovala k tomu 8 hodin, 27 minut a 50 sekund. Soutěž odstartovala v 7.00 hodin ráno a vítězka projela cílem s průměrnou rychlostí 14,18 km/h v 17.37 hodin, tedy bezmála 11 hodin od startu. 
 
Až v 19.07 se dostala do cíle Veronika Myslivečková s Felskinem. Stačily tak zhruba 3 minuty k tomu, aby nebyla klasifikována, jelikož by její průměrná rychlost byla nižší, než je 12 km/h. Naštěstí se jí podařilo dorazit včas a v pořádku prošla se svým koněm i veterinární kontrolou. Cenu kondice ovšem získala její soupeřka. 
 
Nikdo z dalších účastníků nedokončil. Petr Jadlovský a Rachel 4 vzdali již v druhé etapě. Lucie Škábová nebyla s Taburem vpuštěna veterináři do třetí etapy. Stejně jako jezdkyně z UAE startující pod vlajkou FEI Fareah al Wagayan s koněm Stalla Nanni Bint Shir Ha Eemah. Před čtvrtou etapou vzdala Alexandra Vogt z Německa, jež startovala na koni Franzi IBN Vroni. Neměla totiž šanci stihnout tuto poslední část závodu projet před vypršením časového limitu pro to, aby byl její výsledek započítán. Nutno však dodat, že to nebylo jen kvůli pomalému tempu, ale především proto, že si se svojí kolegyní z UAE zbytečně zajela více než 10 kilometrů navíc hned v první etapě. Ta se skládala ze dvou 20 km okruhů a první z nich obě uzavřely nedopatřením o něco dříve. Na chybu však přišly až když dojely do CP1, a tak se musely vracet několik kilometrů zpět. V rámci MČR seniorů startoval ještě Vlastimil Rejl s Jamalou, ale ani on soutěž nedokončil. 
 
Velmi napínavý, až dramatický průběh měla mistrovská soutěž juniorů a mladých jezdců, resp. CEI* na 80 km. Do poslední třetí etapy vjížděly s podobným časem Lucie Sedláková s AE Egyptian Hakeem Ox a Kateřina Suchá s Licií Ferrou. Zbývajících 20 kilometrů jely obě ve velmi vysokém tempu, které se s blížícím se cílem ještě stupňovalo. Nepolevilo ani na asfaltové silnici, z níž se sjíždělo na závodiště do cílové rovinky. V okamžiku, kdy koně zahýbali do závěrečných stovek metrů, Licia Ferra neustála nepřiměřené tempo a spadla. Její jezdkyně poté zůstala otřesena ležet na zemi. Lucie Sedláková tak do cíle dojela jako vítěz bez boje. Kateřina Suchá byla prohlédnuta zdravotníky a následně pod jejich dohledem, v rámci pravidel, nasedla zpět do sedla odchycené Licie Ferra a soutěž dokončila. Preventivně byla odvezena k vyšetření do nemocnice, ale ještě před koncem závodu byla zpět ve Slavošově, aby se zúčastnila slavnostního vyhlášení. 
 
Diváci mohli vidět také boj o bronzovou medaili, o níž se utkaly Nikola Nováková (Kertchak) a Simona Ratajová (Sulika). Tyto dvě jezdkyně taktéž jely až do závěrečné etapy společně a spolu také přijely do cílové rovinky, na jejímž začátku si odstartovaly finálový dostih o poslední z cenných kovů. O setinu sekundy protnula cílovou čáru Nikola Nováková. 
 
Kompletní výsledky najdete na adrese www.enduranceresults.info



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE