reklama 11B

Konečné pořadí Vozatajského hobby poháru 2017

V sobotu 8. dubna se na Ranči Ladná konalo slavnostní vyhlášení výsledků Moravského vozatajského poháru 2017. Letošní série zimních halových závodů byla již osmým ročníkem populárních hobby soutěží spřežení…
13.04.2017 09:04  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Ročník 2017 byl oproti předchozím letům rozšířen na 5 samostatných kol (Mikulov, Motěšice, Tlumačov, VFU Brno, Trojanovice). Další novinkou letošního roku byl větší počet soutěžních kategorií, a tak kromě tradičních soutěží pro Amazonky, jednospřeží, dvojspřeží a čtyřspřeží byly vypsány ještě samostatné soutěže pro mladé jezdce, mladé koně, pony a samostatná soutěž s názvem „Jezdím pro radost“ pro začínající jezdce či soutěžící bez zkušeností nebo velkých soutěžních ambicí s jakýmkoli spřežením.

Rozvržení soutěžních dnů do odlišných míst, ale také rozšíření jednotlivých kategorií soutěží přilákalo do hal nové soutěžící a celkový počet zúčastněných (v součtu celého poháru) vyšplhal na číslo 62! V průběhu všech 5ti závodů jsme mohli ve dvoukolových soutěžích vidět celkem 420 startů. Podmínkou vyhodnocení soutěžících pro finále byla účast alespoň na 3 z 5 pořádaných závodních dnů, kterou samozřejmě ne všichni soutěžící splnili, takže nakonec se ve finále vyhodnocovali pouze soutěžící z kategorií Mladí jezdci, Amazonky, jednospřeží a dvojspřeží.

V kategorii Mladí jezdci zvítězila Adéla Lesáková, na druhém místě skončila její sestra Michaela a třetí příčka patřila Markétě Pálkové. Dekorováni ještě byli na čtvrtém místě Tereza Vyvialová a s pátou příčkou se musel spokojit v silné dívčí konkurenci Vít Vlašic. V průběhu celého seriálu se závodů zúčastnilo celkem 11 dětí. Mladí závodníci si kromě pohárů a flotů odnesli i pěkné ceny, které do finálového vyhodnocení věnovala firma Jezdecké potřeby Kalanda Brno.

V kategorii Amazonky si vítězství v konkurenci 16ti závodnic opět prosadily první tři místa slečny Adéla a Michaela Lesákovi a Markéta Pálková, a to ve stejném pořadí, jako se umístily v kategorii Mladí jezdci. Na čtvrtém místě byla dekorována Klára Juráňová a pátá v celkovém pořadí skončila Lidmila Chudobová.

V kategorii jednospřeží celkové vítězství získal Milan Domes, na druhém místě se umístil Jaromír Vyvial a třetí příčku obsadil Dominik Brumovský. V kategorii dvojspřeží se Milan Domes musel spokojit s druhým místem. Vítězství si vybojoval Petr Myslík. Třetí příčku obsadil Jaroslav Juráň ml. Na závěr slavnostního vyhodnocování byla vyhlášena ještě jedna kategorie: pohár pro nejlepší přísedící letos získala Nina Zisopoulou.

Text: Markéta Sedlinská




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }