reklama 11B

Fashion Queen v novém rekordu Jarní ceny klisen

První květnová neděle je v Conseq Parku Velká Chuchle tradičním termínem první klasické zkoušky sezóny a nejinak tomu bylo i v tomto roce. Vrcholem letošní čtvrté metropolitní kapitoly byla 69. Jarní cena klisen (Listed, 1600 m, 550 tis. Kč)...
07.05.2017 20:32  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Na jejím startu se po osmi letech objevila i německá účastnice. Podle sázkových preferencí měl být dostih duelem suverénky přípravného Deylova memoriálu Polyanty (ž. Foret, tr. Török, DS Pegas, 2:1) a vítězky říjnového listed dostihu z Hannoveru Fashion Queen (ž. Piechulek, tr. Claudia Barsig, Rennstall Barsig), což se v koncovce také potvrdilo. 
 
V polovině cílové roviny sice měla favoritka na špici náskok několika délek, ale drtivý finiš německé bělky byl nakonec účinnější a triumf se o půl délky stěhoval do saské metropole, odkud klisna do Prahy přicestovala. Korunou skvělého představení, které obě aktérky divákům připravily, byl výsledný čas vítězky 1:37,85, jímž o pět setin sekundy překonala dosavadní rekord dostihu. Fashion Queen, která nastupovala do dostihu letos poprvé, tak dosáhla třetího kariérního vítězství, trenérka Claudia Barsig, která je zároveň majitelkou i chovatelkou „módní královny“, a žokej Rene Piechulek slavili triumf při své pražské premiéře.
 
Třetím místem zahájila sezónu loňská juniorská šampiónka Saša (ž. Šafář, tr. T. Váňa, stáj Lascar, 6:1), která o krátkou hlavu na čtvrtou příčku odkázala Coffolu (ž. Rája, tr. Luka, PMA Racing Syndicate, 8,5:1), za níž dotované pozice získaly Johanka (ž. Chaloupka, tr. Myšková, Syndikát 3B, 25:1) před Katarinou (ž. Breux, tr. Tůma, Dr. Charvát, 17:1) a Chicou Cheridou (ž. Verner, tr. Wroblewski, Syndikát V3J, 12:1).
 

Další dění:

Překvapivým vítězem úvodního Dne vítězství (IV. k. 1200 m) pro tříleté nezvítězivší koně se stal debutující svěřenec trenérky Kateřiny Berthier Irando  (Stáj Filip, 12:1), v jehož sedle dosáhla letošního premiérového prvenství jezdkyně Pavlína Filipová.
 
Naopak favoritka se prosadila v následné Ceně Ajanty (hdcp III. k., 1200 m), v níž jistě o jednu délku potvrdila předchozí čtvrtou příčku z Memoriálu Rudolfa Deyla tříletá zástupkyně stáje Riviera Mayda (tr. T. Váňa, 2:1), v kariéře podruhé vítěznou ryzku dovedl do cíle francouzský žokej Stephane Breux.
 
Premiérový životní triumf si pak v Memoriálu Jana Košťála (hdcp IV. k., 1400 m) připsal čtyřletý svěřenec Ivany Pejškové Marionel (stáj Marek Šimák, 7,5:1), s nímž v tomto roce poprvé v Praze vyhrál nejmladší český žokej Martin Laube.
 
Dalším tříletým vítězem handicapového dostihu se stal v Ceně Emont Bohemia (hdcp III. k., 1400 m) Monte Gelato (5,5:1), který ukončil čekání na letošní první plný zásah žokeji Michalu Machovi, trenérovi Pavlu Juránkovi i stáji Rabbit Trhový Štěpánov.
 
Úvodní položkou celoročního seriálu Hipospol Cup pro žákovské a mladé jezdce byla Cena Střední školy dostihového sportu a jezdectví (hdcp V. k., 1800 m), v níž druhé nedělní výhry, a opět s dosud nezvítězivším čtyřletým koněm, dosáhla trenérka Ivana Pejšková, v tomto případě se naplno prosadil mírný favorit Ondreáš (DS Ondra, Matyáš, Flash, 4:1) s žákem Danielem Vyhnálkem.
 
V Květnovém handicapu (hdcp II. k., 1800 m) naplnil svou letošní normu jedno dostihové odpoledne v Praze = jeden triumf žokej Jan Verner, s jehož pomocí si třetí kariérní plný zásah zapsala sedmiletá svěřenkyně Jaroslava Jelena Indian Lass (stáj Dr. Lischka, 9:1).
 
V závěrečné Ceně Bosny (IV. k., 2400 m) pro nezvítězivší tříleté se pod nadějným žákem Davidem Liškou prosadil reprezentant stáje Englicovi a Kulhánkovi v péči Štěpánky Myškové Evžen (7,5:1).
 
Zdroj: Dostihový infoservis TMM



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE