reklama 11C

Exell v Olympii potvrdil skvělou formu

Dvě kola závodů spřežení v rámci Světového poháru v londýnské Olympii měli pouze jednoho vítěze. Stejně jako v pátek, i o den později se z první příčky radoval australský reprezentant Boyd Exell závodící v Olympii díky divoké kartě...
22.12.2014 21:46  |  Rubrika: Sport  |  FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12D

Vítěz londýnského kola Světového poháru Boyd Exell. Foto Kit Houghton

Sobotní publikum ve vyprodané hale v Olympii sledovalo strhující jízdy a boj o první pozici mezi dvěma aktuálně nejlepšími jezdci světového žebříčku. Úspěšnější byl nakonec stejně jako při pátečním kole Boyd Exell se svojí čtyřkou, který dokončil celkově o necelé čtyři vteřinylepším čase než holandský Ijsbrand Chardon.

rámci základního kola startoval jako poslední Boyd Exell, který sice dokázal dokončitlepším čase, připsal si však trestné vteřiny za jednu chybu. S méně než vteřinovým náskokem tak do závěrečné jízdy pro tři nejlepší nastupovalvedoucí pozice Ijsbrand Chardon. V druhé jízdě však Boyd Exell předvedl neuvěřitelnou jízdu hodnou mistra, neboť obraty snad již nemohly být kratší. Skvělá strhující jízda mu tak vynesla vítězství. Body do Světového poháru si však nepřipsal, neboť startovalLondýně na divokou kartu. Titul šampionaOlympii mu však nikdo nevezme.

„Měl jsemplánu zajet čistě a v pohodě první kolo, avšak můj vedoucí kůň shodil míček nosem,“ řekl Exell. „Věděl jsem, že v druhém kole můžeme náš čas vylepšit – a opravdu jsem nemusel při tom své koně výrazně pobízet bičem. Máme toho ještě hodně před sebou.“

Ijsbrand Chardon, kterýtomto areálu zvítězil předcházející rok a prohlásil, že právě Olympie je jeho nejoblíbenější kolo Světového poháru, získal i přes druhé místo nejvyšší bodový zisk. Třetí místo získal Frederik Persson ze Švédska, který byl spokojenýoběma koly.

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE

zdroj: www.olympiahorseshow.com




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE