reklama 11D

Drezura v Lysé v souhrnné reportáži EquiTV

Dalším z disciplín zastřešených Českou jezdeckou federací, které se představily během Jezdeckého festivalu v Lysé, byla drezura. Blok drezurních soutěží nabídl program soboty 25. března. Vy se můžete v krátkém souhrnu EquiTV podívat na průběh…
07.04.2017 11:20  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

VIDEOREPORTÁŽ NAJDETE TADY

Sobota 25. března byla při Jezdeckém festivalu v Lysé nad Labem věnována takzvaným estetickým disciplínám. V dopoledním programu potěšili diváky svými výkony jezdci drezury. 

Celý blok odstartoval úlohou St. George neboli sv. Jiří a na obdélníku se při ní představily celkem čtyři dvojice. Výsledkovou listinu nakonec s nevelkou ztrátou na třetí místo uzavřel Pavel Liška s desetiletým valachem Wormanem, jejichž výkon ohodnotil sbor rozhodčích známkou 61,316 %. O šest desetin vyšší hodnocení obdržela bronzová Petra Parašínová, která festivalovou úlohu na stupni obtížnosti ST absolvovala v sedle Santini Boye.

Pro druhou příčku si dojela kladrubská dvojice Hana Vojáčková a hřebec Don Air. Do výsledkové listiny si zapsali výsledek 62,193 %. S odstupem více než 3 % zvítězil v zahajovací soutěži drezurního programu Filip Minařík, který sedlal čtrnáctiletého valacha Storma II.

Další úlohou, kterou nabízel rozpis závodů Jezdeckého festivalu, byla volná juniorská sestava. Dvojice jí tedy předváděly s hudebním doprovodem. Barbora Hejhalová s koněm Barney Kinský dokončila s výsledkem 59,958 % na třetí příčce. 

Druhé místo obsadila jistě nejuniverzálnější účastnice celého Jezdeckého festivalu Denisa Vegrichtová. Tato jezdkyně, jejíž hlavní disciplínou je parkur, a o den dříve startovala v Grand Prix s překážkami do 140 cm, absolvovala při festivalu totiž také soutěž všestrannosti. Nyní se ale podívejme, jak si vedla v drezuře. V juniorské úloze sedlala Artuše, stejného čtyřnohého parťáka, kterého jsme viděli při skokové Velké ceny. Dokázala s ním obsadit druhé místo, a to se známkou 61,833 %. Denisa Vegrichtová se tak stala díky své univerzálnosti i řadě výborných výsledků hvězdou letošního Jezdeckého festivalu. Vítězkou druhé sobotní soutěže v drezuře se stala s poměrně značným náskokem Kateřina Říhová s mladou osmiletou klisnou Lady Chatterley. 

Poslední a zároveň nejobtížnější úlohou, která závodníky čekala v sobotním dopoledním bloku, byla Intermediate I Freestyle. Stejně jako v předchozí soutěži, i v této byly jízdy dvojic doprovázeny hudbou, a diváci se dočkali velmi pěkných výkonů. Třetí místo bral se známkou 65,791 % vítěz první ranní soutěže Filip Minařík, který se opět představil v sedle Storma II. Těsně přes hranici 70 % se přehouplo hodnocení v případě české reprezentantky Hany Vášáryové, jež si s Rock For Hitem dojela v Lysé nad Labem pro druhou příčku. Vítězkou se stala Tereza Hábová s holandským valachem Djazzem F. Sbor rozhodčích ocenil jejich sestavu známkou 71,416 %.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE