reklama 11D

Dění v australské, novozélandské a japonské lize

Světový pohár ve skocích napříč Austrálií, Novým Zélandem a Japonskem představil v sezoně 2015/2016 několik zajímavých akcí a výborný sport. Šampioni jednotlivých lig byli zkušení závodníci startující na největších závodech…
14.02.2016 17:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

australském žebříčku se nejlépe předvedl Chris Chugg. V rámci 14 kol se představilo 75 startujících a závodilo se od březnového Sydney po Boneo, kde se naposledy závodilo před třemi týdny. Vítězný jezdec Chriss Chug se poprvé prosadil vítězstvím ve čtvrtém koleCaboolture a poté již vedoucí postavení nepřenechal nikomu jinému. Následně totiž zvítězil i v Gawler, Adelaide a Hawkesbury. Tím si svoji první pozici dostatečně pojistil. Tento jezdec je pětinásobný šampion Austrálie a třikrát se již účastnil Světového poháru ve skocích. Tento rok nasbíral nejvíce bodů se svým hřebcem Cera Cassiago, kterému je teprve devět let.  

Úspěšnou sezonu měl i mladý nadějný reprezentant James Arkins. Tento 24letý jezdec předvedl 12 dobrých výsledků včetně vítězství v Tamworth, což mu nakonec stačilo na druhou příčku.

rámci ligy Nového Zélandu došlo k několika dramatickým obratům a změnám. Nakonec si pro vítězství dojela čtyřnásobná šampionka Katie Laurie, která po cestětitulu porazila svoji soupeřku Helen McNaught-Mc Farlane o pouhé dva body. V rámci této ligy jezdci soupeřili pouze šestkrát, přičemž do žebříčku se započetly čtyři nejlepší výsledky.  Závodit se začaloříjnovém Hastings a naposledy jezdci bojovali o body začátkem února ve Waitemata. Celkem se představilo 15 jezdců.

Japonské lize se bojovalo během šesti kol. Pro vítězství si nakonec dojel Tsuyoshi Ueno, jednalo se však o vyrovnaný souboj. O vítězi totiž rozhodl jediný bod.  Keisuke Koike, který si nakonec dojel pro druhé místo, předvedl velmi dobrý výslede během posledního kola, na první příčku mu to však nakonec nestačilo.

Na žebříčky se dostane  následovně: Austrálie ZDE, Nový Zéland ZDE a Japonsko TADY.  




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE