reklama 11C

Čtyři koně Převalského jsou přepravování do Gobi

V rámci letošního zdvojeného transportu koní Převalského probíhá ve čtvrtek 21. července v Mongolsku přeprava čtyř „převaláků“ z Khustain Nuruu poblíž Ulánbátaru do přísně chráněné oblasti Gobi B na západě Mongolska. Více v TZ ZOO Praha...
21.07.2016 14:21  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

Foto: ZOO Praha / Václav Šilha

Transport byl v národním parku Khustain Nuruu zahájen 21. července po šesté hodině místního času. Tým Zoo Praha ve spolupráci s místními strážci postupně do přepravních beden naložil čtyři koně: hřebce Hustaie a klisny Funny, Arvin a Bebe. V deset hodin a čtyřicet minut (m. č.) se kolona aut vydala terénem na cca devadesát kilometrů dlouhou cestu.

U nájezdu na asfaltovou silnici před Ulánbátarem čekala dopravní police, která konvoji poskytla doprovod až na letiště. Po krátké tiskové konferenci byly bedny s koňmi naloženy do armádního letoun CASA, který na letišti v Bulgan Sumu přistál v půl jedné místního času. Koně byli opět přeloženi na nákladní auta a čeká je poslední úsek cesty do Gobi B.

 "Umístit tyto koně do přepravních boxů bylo - jak jsme ostatně očekávali - poněkud složitější, než tomu bylo u klisen ze zoologických zahrad," poznamenal k náročné akci  ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

Zdroj: Tisková zpráva ZOO Praha
 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE