reklama 11B

Český skokový pohár 2014 startuje již za měsíc

Český skokový pohár čeká již brzy 13. ročník! Ten odstartuje stejně jako v předešlých letech na kolbišti Jezdecké společnosti Equitana Martinice ve dnech 24. až 27. dubna 2014, a to společně se dvěma tradičními seriály pro juniory a amatérské jezdce.
27.03.2014 17:40  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Jiří Hruška a Aristo Z při úvodním závodu ČSP v loňském roce. Foto Josef Malinovský
 
Na co se všichni zúčastnění musí připravit, jsou mírně upravená pravidla. Extraligový seriál např. nově tabulku pro parkury stupně T***, kdy jezdec na prvním místě může získat 21 bodů. Uvidíme, zda a kolik pořadatelů se odváží na uvedeném nejvyšším stupni obtížnosti vypsat svoji Velkou cenu, která by se jela nejméně o dotaci 80.000,- . U nižších soutěžích se boduje stejně, jako v minulostitzn. v T** bere vítěz 18 bodů a v T* 15 bodů
 
Změn v pravidlech se dočkal i Junior Cup pro jezdce do 18 let. Za umístění v jednotlivých kvalifikačních soutěžích získávají jezdci body nově v závislosti na počtu dokončivších dvojic, kdy vítěz získává tolik bodů, kolik danou soutěž dokončí účastníků a další umístění vždy obdrží o bod méně. Každý jezdec přitom smí bodovat v jedné soutěži pouze jednou. Body za další umístění se mu do kvalifikace nezapočítávají.
 
Ve finále jednotlivých závodů soutěže Junior Cupu s handicapem právo startovat maximálně 50 dvojic podle získaných bodů z kvalifikačních soutěží. Po každé finálové soutěží bude pořadatelem na závodech na základě výsledků vydána tabulka získaných bodů pro jezdce bodující v tomto seriálu zvlášť pro oddělení 12 až 15 let a 16 až 18 let. V případě, že jezdec startuje ve finálové soutěži na více koních, je mu započítáváno pouze nejlepší umístění v této kvalifikační soutěži. Ve finále celoroční soutěže Junior Cup právo startovat 20 jezdců kategorie A (děti a junioři do 15 let věku v daném roce) a 20 jezdců kategorie B (junioři 16 až 18 let v daném roce), kteří v kvalifikačních kolech získali nejvíce bodů. Bude-li na posledním postupovém místě několik jezdců se stejným počtem získaných bodů, mají právo startovat všichni tito jezdci ve finále. Nezúčastní-li se některý jezdec, s právem startovat ve finále, finálové soutěže Junior Cup, bude nahrazen dalším jezdcem z celkového pořadí jezdců po kvalifikačních kolech.
 
Také v Amateur Tour se pravidla lehce upravovala. V dílčích finálových soutěžích bude vždy bodovat všech zúčastněných 20 jezdců dle umístění v předešlých kvalifikačních soutěžích zařazených do Amateur Tour. První dostane dvacet bodů, dvacátý pak jen jeden bod
 
Kompletní pravidla najdete na www.skokovypohar.cz, kde je již také rozpis úvodních závodů v Martinicích.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE