reklama 11B

Cena Tuchler při osmém dnu sezony ve Velké Chuchli

Neděli 24. května pokračuje dostihové dění v Conseq Parku Velká Chuchle letošní osmou kapitolou, jejímž vrcholem bude poslední z květnových mílařských zkoušek, Cena Tuchler – 12. Cena Nory Jeane (1600 m, 100 tis. Kč) pro tříleté a starší klisny…
21.05.2015 00:14  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Ilustrační foto archiv Jezdci.cz

Po termínu přihlášek se zdálo, že v nedělním hlavním dostihu změří síly především vítězka letošního Deylova memoriálu s triumfátorkami posledních dvou ročníků Ceny Tuchler – 12. Ceny Nory Jeane, jenže úterní konečná podoba startovní listiny zaznamenala pět dodatečných nominací, z nichž především dvě se zdají být pro výsledek na nejvyšších příčkách dost podstatné.
 
Mezi kandidátkami se objevila Dally Hit (HIT LOT Pejšková), která se vloni vypracovala do absolutní zdejší špičky, po druhém místě z českého a čtvrtém z polského Oaks dokázala posbírat řadu cenných umístění i proti starším soupeřům, vyhrála říjnový Memoriál Harryho Petrlíka, druhá finišovala v srpnové Velké letní ceně, třetí skončila v zářijové Ceně Jockey Clubu ČR i letošní Velké dubnové ceně a čtvrtý honorář vytěžila v Ceně prezidenta republiky. Její distanční rádius sahá od jedné po dvě míle, ale minulou sobotu se v závěrečném úprku „dole kopcom“, v nějž se změnil vytrvalecký Memoriál Vlastimila Smolíka, neprosadila a poprvé od předloňského října skončila mimo dotované pozice. Svěřenkyně zkušené Ivany Pejškové však využívá však hned první možnost k výsledkové nápravě a, v sedle se svou stálou jezdkyní, trenérčinou dcerou Helenou, vede skupinu hlavních favoritek.
 
Do patří i další dohlášená adeptka, bronzová z letošní Jarní ceny klisen i Deylova memoriálu Ocara (Jamax), která nedávnými úspěchy navázala na kvalitní juniorskou etapu své kariéry, v níž se vždy umístila, přičemž nejblíže k triumfu měla v srpnové Ceně Masise, v níž skončila o hlavu druhá. Trenérka Miroslava Maršíčková posílila vyhlídky své chráněnky premiérovým angažováním žokeje Jana Vernera, držitele čerstvého klasického double v sedle Dumnonie.
 
Mezi hlavní protagonistky by se dále měly zařadit pátá z Jarní ceny klisen, předtím vítězka Memoriálu Rudolfa Deyla a vloni těsně druhá z Ceny zimní královny Cassie (DS Pegas, tr. Lisek, ž. Foret) a premiantky minulých dvou ročníků, jež obě vyhrály jako tříleté a pro něž jsou ony výhry v Ceně Nory Jeane dosud jedinými plnými zásahy kariér. Před dvěma lety splnila roli favoritky Sapsiree (Joly, tr. Šatra, foto vlevo), jíž poprvé povede žokej Michal Mach, vloni se jako druhá sázková šance prosadila Maruschka(Equivet, tr. Luka, ž. Murzabajev, foto vpravo). Nicméně opomenuta by neměla zůstat ani šestá z loňského Oaks a vítězná při své letošní dubnové premiéře Monney for Danny(Avario Praha, tr. Germič), nastupující prvně pod letos úspěšným žokejským matadorem Janem Rájou.
 
V úterý do startovní listiny přibyly i dvě zkušené sprinterky Reggie (Michaela-Hruboš, tr. T. Váňa, ž. Havelková) s Tapdance (Bartusch-Kovář-Kirschner, tr. Moravec, ž. Šafář) a ex-slovenská, nyní poprvé z krabčické centrály a do Prahy přijíždějící mílařka Dang Gia (tribau group ČR, tr. Petrlík, ž. Zatloukal). Sestavu pak dotvářejí české metropoli dobře známé a letos zde ve třetí či druhé kategorii dvakrát umístěné Kobi (Protendon-Hulínský, tr. Hulínský, ž. Chaloupka) a Fur Coat (Swiss Fans-Fedorowicz, tr. Fedorowicz, ž. Korečková).
 
Celkem se uskuteční osm dostihů, v nichž startuje 83 koní a 20 jezdců, začátek programu je ve 14 hodin. Na stránky se dostanete ZDE
 
Zdroj: www.velka-chuchle.cz/



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE