reklama 11D

Cena Jezdci.cz Fair Play 2011: hlasování

A je to tady! Nominace na Cenu Jezdci.cz Fair Play 2011 jsou uzavřeny a do 10.11. můžete hlasovat pro pětici nejlepších počinů, které si zaslouží ocenit originální skleněnou trofejí. Vybírat můžete z devíti aspirantů… POSLEDNÍ DEN PRO HLASOVÁNÍ!!!
10.11.2011 09:40  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Jeden z jezdců získal během sezony dokonce dvě nominace, naopak v jiném případě obdrželi dva jezdci jednu společnou nominaci. Jelikož se však jedná o individuální ceny, do závěrečného hlasování půjdou oba zvlášť. A vzhledem k tomu, že nejde o to, abychom vybrali, který ze skutků je ze všech „nejlepší“, nýbrž o sestavení pětice jezdců, kteří svým konkrétním férovým jednáním jdou nejvíce příkladem ostatním, cenu může každý z nominovaných získat pouze jednu. Samotné nominace, jež uvádíme níže, tak mají pro vás hlasující především informativní charakter.
 

Z následujících devíti jezdců tedy vyberte pět, kteří vás svým počinem nejvýrazněji oslovili a napište jejich jména, resp. přidělená čísla na e-mail: info@jezdci.cz. Nezapomeňte uvést své jméno a korespondenční adresu, jelikož na tři z hlasujících čeká cena v podobě stolního kalendáře chovatele koní Plemenní hřebci 2012.

 
Slavnostní vyhlášení cen se uskuteční ve čtvrtek 17. listopadu 2011 od 16.00 hodin v prodejně Equiservis (Obchodní 977, Rudná u Prahy). 
 

NOMINOVÁNI BYLI (dle abecedy):

1. Jensen Flemming

2. Rostislav Hlaušek

3. Ludvík Jandourek

4. Jiří Luža

5. Kristýna Nechanická

6. Aleš Opatrný

7. Zoltán Tóth

8. Jan Zwinger

9. Zdeněk Žíla

 
 

PŘÍKLAD HLASOVÁNÍ (zasílejte na e-mail: info@jezdci.cz):

V anketě o Cenu Jezdci.cz Fair Play 2011 hlasuji pro následujících pět jezdců: 1. jméno příjmení, 2. jméno příjmení, 3. jméno příjmení, 4. jméno příjmení, 5. jméno příjmení. Případnou výhru za hlasování zašlete na adresu: jméno příjmení, ulice č.p., město, PSČ
 

NOMINACE (dle časové posloupnosti)

Nominace č. 1 – Ludvík Jandourek
 
V sobotu 27. března 2011 se konal v Hradištku u Sadské 5. ročník Lamborghini Praha Parkur Cup 2011. V hlavní soutěžiCeně společnosti Vétoquinol a Auto Exner (st. ST**) absolvovalo základní parkur bez penalizace 11 dvojic. Ludvík Jandourek s Casiem Karsit měl druhý nejlepší čas a tudíž patřil i mezi favority pro rozeskakování. Do něj však již nenastoupil, kvůli momentálnímu zdravotnímu stavu koně. „Po základním parkuru jsem cítil, že Casio není zcela v pořádku. Neměl nikde žádný otok, nebo citlivé místo, ale zdálo se mi, že nejde čistě na levou přední. Pondělní návštěva lékaře mé podezření potvrdila. Tři týdny měl klid a nyní se již začíná postupně připravovat do lehkého tréninku,“ uvedl Ludvík Jandourek
 
Nominace č. 2 – Jiří Luža a Aleš Opatrný
 
Ve dnech 12. – 15. května 2011 se vydali hájit české barvy na CSIO**** v rakouském Linci mimo jiné Jiří Luža a Aleš Opatrný. Všichni byli zvědavi, jak se jim bude dařit především v pátečním Poháru národů a v nedělní Grand Prix. Pohár národů šli oba velmi pěkně a ještě lepší výkony předvedli v sobotní soutěži velké túry. Po bezchybných výsledcích obsadil Jiří Luža s Ronaldem 8. místo a Aleš Opatrný s Carusem 9. místo. V nedělní Grand Prix jsme přesto tyto dva jezdce neviděli. „Oba jsme si splnili kvalifikaci do Velké ceny až sobotním parkurem – z Poháru národů se kvalifikovali pouze bezchybní, ze čtvrteční a sobotní soutěže velké túry pak podle umístění,“ uvedl Jiří Luža. „Naši koně ještě letos takto těžké parkury neskákali a stálo je to mnoho sil. Ve čtvrtek a v sobotu šli parkur na výšce 150 centimetrů, v pátek dokonce o 10 centimetrů vyšší. Shodli jsme se, že jsou ve skvělé formě, ale nechceme jim brát chuť do skákání. Za čtyři týdny nás čeká CSIO v Sopotech, kam je také budeme brát, takže nám to za to nestálo,“ zdůvodnil neúčast v Grand Prix Aleš Opatrný. V případě zopakování slušného umístění by přitom získali důležité body do světového žebříčku, který hraje významnou roli i v případě olympijských kvalifikacích. 
 
Nominace č. 3 – Zoltán Tóth
 
V rámci Velké ceny Ostravy zařazené do Skokového poháru České pojišťovny se uskutečnila v sobotu 21. května 2011 odpoledne soutěž stupně ST**, která se jela jako Cena statku Šilheřovice, resp. Memoriál plk. Jana Havla. Na start se postavilo celkem 35 dvojic a mezi nimi byl i Zoltán Tóth s klisnou Esej. V parkuru však Esej odmítla překonat jeden ze skoků a navíc si přitom ušlápla podkovu. Jezdec si toho všiml až ve chvíli, kdy ji zvedl jeden z členů technického personálu. Ihned však pohotově zareagoval a pokračování v soutěži vzdal. 
 
Nominace č. 4 – Jan Zwinger
 
Třídenních závodů v rámci Velké ceny Kolína zařazené do Skokového poháru České pojišťovny, které se uskutečnily ve dnech 27. – 29. května 2011, se účastnil se svými svěřenci i Jan Zwinger ze Stáje Mustang. Ten v sobotní soutěži stupně S** chyboval s Al Camberem na druhé překážce ve dvojskoku (7B), což rozhodčí sice zaregistrovali, ale nikoliv výpočetní středisko potažmo hlasatel závodů. Na světelné tabuli se tak penalizace neobjevila. Jan Zwinger však neprodleně dorazil na věž rozhodčích se slovy, že „se jde přiznat“. 
 
Nominace č. 5 – Zdeněk Žíla
 
V pátek 10. června při závodech v rámci Velké ceny Litomyšle v soutěži stupně S** udělal Zdeněk Žíla s koněm Elbandolero chybu na posledním skoku, které si hlasatel závodů Aleš Suchánek nevšiml a oznámil bezchybný výsledek. Jezdec okamžitě moderátorovi zavolal mobilním telefonem, aby uvedl opravu, že pobořil poslední překážku. Jezdec samozřejmě v tu chvíli nemohl vědět, zda se jednalo pouze o chybu moderátora, či si rozhodčí shozeného bidla nevšimli. 
 
Nominace č. 6 – Ludvík Jandourek
 
V Ceně Radegasta konané v sobotu 10. září mohl bojovat Ludvík Jandourek s Casiem Karsit o nejvyšší umístění v rozeskakování, do něhož postoupilo celkem pět dvojic. V rozeskakování však jde hodně o čas a i při mírném škobrtnutí v obratu by mohlo dojít ke zbytečnému úrazu. Ludvík Jandourek tak do rozeskakování nenastoupil. Odměnou za to, že Casiovi Karsit pošetřil síly a neriskoval případné zranění, mu bylo druhý den vítězství ve Velké ceně Frenštátu. 
 
Nominace č. 7 – Rostislav Hlaušek
 
Rostislav Hlaušek startoval na závodech Skokového poháru České pojišťovny ve Frenštátu pod Radhoštěm mj. s osmiletou klisnou Kelly 6, s níž se probojoval do finále mezi 15 dvojic v soutěži st. L** - Ceně společnosti Kofola (neděle, 11. září). Dvojice na druhé překážce ve finále chybovala, a přestože by v případě pokračování mohla s dobrým časem dosáhnout ještě na dotovanou příčku, jezdec se rozhodl pokračování vzdát. Kelly 6 startovala ještě ve Velké ceně Frenštátu, kde se opět probojovala díky bezchybnému výkonu do finálové části. V ní chybovala dvakrát a skončila na devátém místě.
 
Nominace č. 8 – Jensen Flemming
 
Jensen Flemmingz Dánska startoval na závodech v rámci finále Skokového poháru České pojišťovny v Hořovicích. V páteční soutěži č. 6 na stupni S* jel se Zafirem bezchybnou jízdu až do chvíle, kdy jim cestu zkřížila nejmenovaná dvojice připravující se odstartovat hned po nich. Jensen Flemming byl nucen udělat kruh, za což by za normálních okolností nastala penalizace. Sbor rozhodčích však pohotově zareagoval a vynucený kruh mu do výsledku nezapočítal. Přesto jezdec v této soutěži hodnocené dle článku 238.2.1. (na čas) pokračoval již ve výrazně volnějším tempu, bez očekávání slušného výsledku. Dokončil sice s nulou na kontě, ale čas 65,22 sec. stačil jen na 20. místo v celkovém pořadí. Dvojce ovšem byla pozvána na slavnostní dekorování a obdržela od pořadatelů cenu Fair Play vč. žluté stuhy před zraky všech přítomných. 
 
Nominace č. 9 – Kristýna Nechanická
 
Kristýna Nechanická se probojovala až do samotného finále Dance and Jump Czech Junior Cupu pro 20 nejlepších jezdců. To se uskutečnilo krátce před velkým finále Skokového poháru České pojišťovny v neděli 25. září na hořovickém kolbišti. Kristýna v něm startovala s Laurou 3 a po prvním kole, které překonala bez penalizace a v nejlepším čase, vedla. Nastupovala tak do druhého kola pro 15 neúspěšnějších z kola prvního jako poslední a věděla, že pokud dokončí čistě, bude účastnicí rozeskakování o medailové pozice. Jenže tíha zodpovědnosti udělala své, na skoku s číslem 1 chybovala a hned na druhé překážce přišlo zastavení. I když mohla ještě zabojovat lepší umístění, rozhodla se raději pokračování vzdát a spokojit se s poslední 15. pozicí. 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE