reklama 11B

Allianz Cup 2012 v Poděbradech pro Potluku

Již druhý ročník Allianz Cupu se o víkendu 28. – 29. července odehrál v areálu Jezdeckého klubu Poděbrady. Na programu bylo celkem sedm soutěží od stupně Z do ST**, které bylo posléze pořadateli změněno na ST* s finálem... (AKTUALIZACE 31.7.)
31.07.2012 15:47  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Ondřej Potluka s Land Masterem. Foto Lukáš Klingora

FOTOGALERII NAJDETE POD TÍMTO ODKAZEM

 

Sobotní výkony jezdců byly značně ovlivněny počasím, kdy teploměry ukazovaly tropické hodnoty. V nejvyšší soutěži dne na stupni S* obsadil první dvě místa Pavel Vachutka. To první s koněm Caypino, když dokončil rozeskakování s rychlejším časem než s druhým koněm Quirinem. Oba koně totiž dokončili rozeskakování s 8 tr. body. Za Pavlem Vachutkou se na 3. místě umístil Michael Mácha s Nadějí 4, kterému se ke dvěma chybám připsal bod za překročený čas.

 

Nedělní double pro Kláru Trunkátovou

V noci na neděli se přes Poděbrady přehnal několikahodinový silný déšť a otázkou zůstával stav travnatého kolbiště. Kvalitu povrchu kolbiště, které ještě před pár lety hostilo CSIO, však déšť ani v nejmenším neohrozil. Nedělní první soutěž (L**) tak odstartovala dle plánu v 11 hodin. Vítěznou dvojící této soutěže se stala Klára Trunkátová a Safír 14, protože dokončila jako jediná s čistým kontem v základním kole i v rozeskakování. Tato dvojice se umístila i v další soutěži S**a taktéž jako první.
 
Hlavní soutěže, Ceny Allianz, se zúčastnilo celkem 14 dvojic, ze kterých se 7 s nejlepším výsledkem probojovalo do finále. Hlavními favority ve finále se stali Kateřina Malá a Ilona Kopecká se 4 tr. body v základním kole a jediný s čistým kontem v základu Ondřej Potluka. Nejen při startu posledního jezdce plná tribuna zatajovala dech a výkony byly odměněny vždy dlouhým potleskem. Kateřina Malá a Zip 1 absolvovali rozeskakování s 0 na kontě, ale s horším časem než Ilona Kopecká a Donna Doria. Nulu si i ve finále na kontě udržel Ondřej Potluka a Land Master, a tak se stal vítězem letošního Allianz cupu. 
 
Připravil Lukáš Klingora
Foto autor
 

Kompletní výsledky najdete v příslušném záznamu – viz odkaz níže...




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE