reklama 11D

"Mohla jsem jet lépe", říká vítězka úvodu Prorodeo Tour Zuzana Brůjová

ikonka

Během prvního květnového víkendu proběhlo ve westernovém městečku Halter Valley u Dnešic zahajovací kolo seriálu Prorodeo Tour 2019. I přes nepříznivé počasí dorazilo poměrně velké množství diváků. V Team Penningu doslova zářila Zuzana Brůjová.
06.05.2019 15:37  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C

 
V letošním ročníku Prorodeo Tour došlo v pravidlech k několika změnám u týmových disciplín Ranch Sorting a Team Penning, které se nyní jezdí podle amerických pravidel. Nervozita jezdců byla velká, nicméně i tak podávali velmi kvalitní výkony.
 
V ropingové disciplíně Team Roping se na prvním místě umístil polský tým Jarek Gmurczyk s koněm Smart Didit a Lukas Slowik s koněm Jack Daniel´s. Zajímavostí této disciplíny je, že na druhém a třetím místě se shodně umístili Martin Srbený se Zdeňkem Gébou a Vlastimil Kozlovský s Monikou Týglovou se shodným součtem časů 11,49 sekundy.
 
Nejvíce opakované jméno na stupních vítězů v dobytkářských disciplínách bylo jméno zkušené jezdkyně Zuzany Brůjové s koněm Miss Rose Fella. Ta se v týmové disciplíně Team Penning v kategorii open umístila hned na všech třech prvních příčkách. Po skončení závodů nám poskytla krátký rozhovor.
 
Jak dlouho jezdíte seriál Prorodeo Tour?
Do westernového městečka Halter Valley jezdím již dvanáct let a byla jsem u zrodu seriálu Prorodeo Tour, který jezdím celých deset let, což je doba, jakou seriál trvá.
 
Jak jste se připravovala na sezonu?
Na sezonu jsem se připravovala na ranči u Petra Stříbrného a Štěpánky Stříbrné. Petr je zkušený jezdec a stále je, co se od něj učit.
 
Jak jste spokojena se svým výsledkem?
V teamových disciplínách jsem se sice umístila na prvním, druhém a třetím místě, ale myslím si, že jsem mohla jet všechny jízdy lépe. Byly tam chyby, které se dají odstranit, a především by se neměly stávat.
 
Jak se vám líbí nová pravidla v týmových disciplínách?
Nová pravidla mi přijdou skvělá, ale těžká. V každém případě je díky nim vidět více jezdecké umění a šance jsou mnohem více vyrovnané.
 
Budete se soustředit pouze na penningové soutěže nebo zkusíte i ropingové disciplíny?
Určitě prozatím zůstávám u penningových disciplín. Více mě baví a moje kobylka Růženka je má mnohem raději. Budu se pokoušet být lepší a lepší. 
 

Kompletní výsledky naleznete POD TÍMTO ODKZAEM

 

Text Andrea Hošková
Foto Jan Karbusický (titulní snímek) a Karel Pešek




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE