reklama 11D

V Deauville se nejvíce dařilo Billabong Catovi, polská hvězda pátá

ikonka

Dvě umístění v dostizích classe 3 vytěžil na pátečních dostizích v Deauville Václav Luka, který po delší době opět spojil síly s německým šampionem Bauyržanem Murzabajevem. Billabong Cat skončil čtvrtý, někdejší polská hvězda Ophelia's Aidan pátá.
05.03.2021 16:42  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Nejlépe z bošovické výpravy si vedl do sezony vstupující valach Billabong Cat, který v Prix de Saint-Julien le Faucon (1500 m, 18 000 eur) absolvoval teprve druhý start v Lukově tréninku. Ještě v posledním oblouku ztrácel ze zadní pozice poměrně dost délek na přední koně, ale Murzabajev ho rozhýbal k velkému závěru a šestiletý hnědák stáje Leram přiletěl na čtvrtou příčku. Na vítězného Amilcara, třetího z loňské grupy 3 Prix Djebel, ztrácel asi délku.

Ophelia's Aidan si v zimě přivezl z Varšavy vizitku jedničkového vítěze a druhého z předloňského polského derby. Hřebec stáje Wow! Sp zoo si v Prix de Coulonces (1900 m, 18 000 eur) počínal aktivně a pohyboval se blízko špice na druhém třetím místě. Ve finiši se provékl u bariéry a přes nápor útočících koní z druhé vlny udržel dotované páté místo, asi půldruhé délky od vítěze.

Zbylým dvěma českým zástupcům se v pátek nedařilo. Rousse, s níž Murzabajev před třemi lety vyhrál Velkou cenu českého turfu, se v classe 3 na 1900 metrů nedostala přes desáté místo. Podruhé startující Mysak Miky ze stáje Cajdašrot uzavřel na dvanáctém místě doběh dostihu nezvítězivších na 1300 metrů.

Foto: France Galop




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE