reklama 11A

Jaroslav Myška: Evžen je bojovník i vandal. Myslím, že se můžeme těšit

ikonka

Jeden z největších talentů nastupující generace překážkářů Evžen se chystá na debut ve Velké pardubické. "Když se v plné síle dostane za poslední překážku, dokáže ze sebe vydat maximum," říká o svěřenci své manželky Štěpánky žokej Jaroslav Myška.
01.10.2021 18:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D

Sedmiletý valach stáje Englicovi a Kulhánkovi vyhrál osm ze svých dosavadních jedenácti překážkových startů. Po loňském úspěchu v Ceně Labe byl cíleně připravován na Velkou pardubickou a v aktuální sezoně se ukázal na dráze dvakrát. V první kvalifikaci doběhl na čtrnáctém místě, ale tu červnovou ovládl o osm délek a od té doby se na vrchol sezony v poklidu připravuje doma v Kolesech u Kladrub nad Labem.

"Na první kvalifikaci ještě nebyl v takovém laufu. Utíkal dobře, ale nasekal tam nějaké skokanské chyby a na konci mu došly síly, tak jsem ho nechal jen docválat do cíle. Snažíme se ho letos připravovat nejen na delší distanci, ale i psychicky - aby pochopil, že musí běžet dlouho a daleko. Ve druhé kvalifikaci už byl uklidněný a nenechal se v dostihu vyburcovat ostatními," ohlíží se Myška za dosavadním průběhem Evženovy sezony.

"Kůň je v pořádku, vypadá dobře. Čeká ho jeho první Velká a nebudeme z toho dělat vědu. Ještě nemá takové zkušenosti, ale s každým dalším startem je získává. Myslím si, že se můžeme těšit a uvidíme, jak to dopadne," dodal.

V rozhovoru pro EquiTV Jaroslav Myška prozradil, kdo ze stájového týmu je před druhou říjnovou nedělí nejvíce nervózní, jak vidí hnědákovy distanční dispozice a jak vnímá svou roli jezdce, který ve Velké pardubické často rozbíhá tempo.

Foto: Josef Malinovský




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE