reklama 11B

Bošovice drží formu: Datthirey ovládla prodejní sprint v Deauville

ikonka

Nejlepší slovenská sprinterka Datthirey, která v létě přešla od Jaroslava Línka k Václavu Lukovi, zvítězila i ve svém druhém startu v českém tréninku. Čtyřletá hnědka stáje Ekols Skalica ČR triumfovala o 2 délky v prodejním dostihu v Deauville.
20.10.2021 15:20  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

V clase 3 Prix des Arcades (1100 m, 19 000 eur) se sešla kvalitní konkurence včetně čtyř někdejších blacktype vítězů. Na měkké dráze se pole rozdělilo na tři skupinky, přičemž Marie Vélon na Datthirey zvolila tu cválající u vnitřní bariéry.

S kurzem 18:1 odskakující klisna se usadila na druhém místě, těsně za distančním mezníkem převzala vedení a ve volnějším závěru už jen kontrolovala situaci. S přehledem odolala pozdnímu finiši grupově umístěného Red Torche a zvítězila o dvě délky. Třetí doběhla Marie’s Picnic před někdejším třetím z Goldene Peitsche Bakoelem Koffiem.

Václav Luka se tak po včerejším úspěchu Ideal Kinga dočkal třináctého letošního vítězství na francouzské půdě.

Datthirey měla v létě pozitivní test na zakázanou látku prokain a přišla o vítězství v jedničkových sprintech Flandorffer Tamás Emlékverseny a Ceně Mysa. V Lukově péči debutovala 13. září vítězstvím v Salon-de-Provence.

Foto: France Galop, zdroj: Racing Galop




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE