reklama 11B

Václav Luka: Mossé je legenda, ale okruh favoritů EJC je letos širší

ikonka

Hned několik favoritů bude mít na Evropském poháru žokejů trenér Václav Luka. V rozhovoru pro EquiTV popsal, jak vznikala letošní sestava jezdců, jaké má pocity před EJC Long a jak se v něm někdy pere role trenéra s členem organizačního týmu.
24.09.2021 09:20  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D

Evropský pohár žokejů už zažil ročníky, kdy středisko Luka Racing v Bošovicích výrazně promluvilo do souboje o celkového vítěze a přispělo k úspěchům Bauyržana Murzabajeva nebo Christophea Soumillona. Letos trenér Václav Luka mladší nasedlá dva ze svých favoritů pro Eddyho Hardouina a Nagano Golda svěřé Géraldovi Mossému.

"Mám pocit, že okruh favoritů je letos širší. Velké šance mají určitě Francouzi, všichni bychom to asi přáli Mossému. Velké šance má ale i Antonio Fresu z Itálie, Martin Seidl z Německa, Holanďan Adrie de Vries... Bude to velmi zajímavé," řekl Luka po středečním losování startovních čísel.

"Já jsem převážnou část svých koní tentokrát dohlašoval na poslední chvíli, protože jsem měl v průběhu roku i nějaké komplikace. Snažil jsem se posadit co nejvíce jezdců, v některých konkrétních případech jsem ale dal přednost znalosti konkrétního koně," dodává.

S obsazením sedmého ročníku Evropského poháru žokejů je spokojený. "Myslím si, že se diváci mají na co těšit. Deset jezdců je vzhledem k počtům koní v dostizích tak akorát, aby měli v boji o vítězství v poháru šanci opravdu všichni a aby to bylo regulérní. S větším počtem jezdců už bychom řešili komplikace, kdy by část sestavy seděla při více dostizích na tribuně," vysvětluje Luka.

V rozhovoru pro EquiTV se vyjádřil také k možné stájové taktice v EJC Long, představil letošní novinku v souvislosti s Panagiotisem Dimitsanisem a nastínil, jak se v něm budou v sobotu prát jeho různé role v rámci EJC.

Foto: Josef Malinovský




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE