Skvělý závěr CSI v Linci. Aleš Opatrný s Forewerem čtvrtý v Grand Prix

ikonka

Další výborný výsledek má za sebou Aleš Opatrný s Forewerem. V neděli 17. dubna obsadil čtvrté místo v Grand Prix Lince. Dařilo se také Vladimírovi Treterovi. Hvězdou mítinku byl čerstvý šampion Světového poháru Martin Fuchs.
17.04.2022 21:05  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
V neděli 17. dubna vyvrcholily v Linci mezinárodní parkurové závody CSI. Českým jezdcům se v soutěžích posledního dne dařilo. 
 
Ve stočtyřicítce se probojovaly do rozeskakování dvě české dvojice. Vladimír Tretera s Glierite nechyboval ani v rozhodující části a dojel čtvrtý. Šestý pak byl Kamil Papoušek v sedle Charlyn. Vítězem se stal Švýcar Martin Fuchs, který startoval s valachem Viperem Z. Eliška Hasnedlová uspěla v juniorské stočtyřicítce, když dojela s Veporou druhá.
 
Vrcholem mítinku byla Velká cena s překážkami do 150 centimetrů. V té se jen dva jezdci dostali do rozeskakování, Polák Maksymilian Wechta a Martin Fuchs. Polský jezdec své další účinkování vzdal, a tak se z vítězství radoval čerstvý šampion Světového poháru Martin Fuchs. 
 
Wechta se zařadil na druhé místo a třetí příčku obsadila německá jezdkyně Jörne Sprehe s hnědkou Hot Easy, která v základní části jednou chybovala. 
 
Hned za ní se pak umístil český reprezentant Aleš Opatrný se svou jedničkou valachem Forewerem. Také on inkasoval čtyři trestné body za jedno shození. Jednu chybu zapsal i Vladimír Tretera s Gangsterem a jeho čas stačil na desáté místo.
 
Ilustrační foto: Kateřina Návojová