Scott Brash dalším účastníkem Super GP v Praze. Vyhrál ve Stockholmu

ikonka

Global Champions Super Grand Prix má již pátého účastníka. Díky výhře při Longines Global Champions Tour ve švédském Stockholmu si vstupenku do vrcholné soutěže sezony v pražské O2 areně zajistil v sedle valacha Hello Jefferson Brit Scott Brash.
19.06.2021 21:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Celkem 34 dvojic nastoupilo do Longines Global Champions Tour Grand Prix ve Stockholmu. Náročný parkur s výškou překážek 160 centimetrů překonaly bez penalizace jen čtyři dvojice, které se o medailové příčky utkali v napínavém rozeskakování. 
 
Nejrychleji ze všech procválal zkráceným kurzem Spencer Smith z USA na dvanáctileté klisně Quibelle, ale jednou chyboval a musel se tak spokojit s třetí příčkou před Kolumbijcem Carlosem Enrique Lopez Lazarazem, jenž si připsal osm trestných bodů za dvě chyby.
 
Druhá skončila Edwina Tops-Alexander s Fellow Castlefield, která zopakovala čistou jízdu, ale čas 40,87 byl o jednu sekundu a šest setin k tomu pomalejší než v případě Scotta Brashe s Hello Jeffersonem. Tento britský jezdec se tak stal již pátým účastníkem listopadové Super Grand Prix, která se uskuteční během galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs. Chybět tam nebudou již dříve kvalifikovaní Niels Bruynseels, Olivier Robert, Peder Fredricson a Ben Maher. 
 
K těmto pěti jménům přibude během sezony ještě dalších deset, jelikož Global Champions má letos naplánováno celkem šestnáct zastávek včetně pražské Playoffs. Těmi dalšími budou na konci června Paříž, hned začátkem července naváže zastávka v Monaku, následovat budou Berlín, Londýn, znovu Valkenswaard, dále pak Hamburk, Řím, Mexiko City, New York, Šanghaj a vrcholem bude již zmiňovaná galashow světového parkuru GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně.
 
Foto: Stefano Grasso / LGCT