Šampionát ve skoku ve volnosti ve Svržně. Nejlepší byla Carrie de Lux

ikonka

V sobotu 30. října hostil Dvůr Svržno na Domažlicku VII. Šampionát mladých koní ve skoku ve volnosti. Nejvyšší hodnocení dostala napříč všemi kategoriemi čtyřletá klisna Carrie de Lux a vyhrála tak Memoriál Ing. Miloslava Mentlíka.
31.10.2021 12:57  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Chov  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 

Západočeský Dvůr Svržno se stal v sobotu 30. října dějištěm chovatelské akce pořádané Spolkem chovatelů sportovních koní a Stanicí hřebců Pernarec. Vedle přehlídky plemenných hřebců byl hlavním bodem programu VII. ročník Šampionátu mladých koní ve skoku ve volnosti.
 
Toho se účastnili koně narození v letech 2017 až 2019. V kategorii dvouletých klisen vyhrála Jumping Tega plemene belgický teplokrevník. Hnědka po Pegase van´t Ruytershof je v majetku manželů Hanákových a pochází také z jejich chovu. Od komise, která pracovala ve složení Kateřina Hanušová, Luboš Kozák a Karel Lacina, dostala známku 8,37.
 
Vítězem mezi hřebci narozenými v roce 2019 se stal se ziskem 8,32 bodu Clark z Hájů po Cassini´s Son T. Ryzák pochází z chovu Marcely Šímové a jeho majiteli jsou Lucie Šímová a Václav Žižka. 
 
Mezi tříletými klisnami se komisi nejvíce líbila For Guidams Rose, která dostala 9 bodů. Jejím otcem je Guidam Sohn, pochází z chovu Oldřicha Špurka a majitelkou je Jaroslava Špurková. 
 
Ještě o dvě desetiny bodu více zapsal nejlepší kůň z kategorie tříletých hřebců a valachů. Eldorado 45 po Eldorado VD Zeshoek TN, který je v majetku Team Nijhof.
 
Vysoko hodnocená byla nejlepší čtyřletá klisna. 9,48 bodu získala hnědka Carrie de Lux po Cornet de Lux majitelky Kristýny Suchelové. Tato klisna se stala díky nejvyšší známce napříč kategoriemi také vítězkou Memoriálu Ing. Miloslava Mentlíka pro koně s nejvyšším bodovým hodnocením.
 
Bělouš Cantos FHP po Casino Grande vyhrál v šampionátu čtyřletých hřebců a valachů. Plemeník pochází z chovu Zdeňka Hrnčíře a je také v jeho majetku.
 
Foto: Martina Kůstková