Mladí koně otevřeli CSIO Prague Cup 2021. Vítěz Olesen, Řezníček druhý

ikonka

Letošní ročník CSIO3* CET Prague Cup zahájila soutěž pro mladé koně. Pro vítězství při CSIYH1* si dojel dánský jezdec Adam Sparlund Olesen s klisnou Louisiana H. Na úvod se dařilo i Čechům. Martin Řezníček si dojel pro pěkné druhé místo s Lapalou 2.
06.05.2021 10:51  |  Autor: Kateřina Návojová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB



Úvodní soutěž mezinárodních závodů CSIO3* CET Prague Cup se jela na parkuru 125/135 centimetrů vysokém a určena byla pro šestileté a sedmileté koně. 

Pro lepší výsledky si docválali šestiletí, kteří obsadili první tři pozice. V dvoufázovém skákání se z vítězství radoval Adam Sparlund Olesen, který s klisnou Louisiana H dokončil v čase 26,22 vteřiny. 

Se ztrátou 0,54 sekundy si pěkné druhé místo zajistil český zástupce Martin Řezníček, který sedlal klisnu Lapalou 2. Elitní trio uzavřela s časem 27,58 britská jezdkyně Louise Simpson s hřebcem Tres Bien Z. 

Na dekorování pro elitní šestici se dostala ještě jedna česká dvojice. Bezchybný výkon a čas 27,83 sekundy znamenal pro Marka Kluse s valachem Liverpool čtvrté místo. 

Kompletní výsledky a další informace najdete na adrese www.csiopraha.cz. Po celé čtyři dny je možné sledovat on-line přenos prostřednictvím EquiTV.cz a stránek pořadatele.

Foto: Kateřina Návojová