Mistrovské Martinice slibují špičkový sport. Startovní pole je nabité

ikonka

Do prvního kola mistrovské soutěže jednotlivců nastoupí ve čtvrtek 1. října celkem 32 dvojic. Na seznamu účastníků nechybí hned tři jezdci z reprezentačního A-kádru se svými stájovými jedničkami. Pěknou podívanou slibují i soutěže žen a U25.
28.09.2020 19:29  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Aleš Opatrný, Ondřej Zvára a Kamil Papoušek, ale také mnozí další, kteří mohou promluvit do pořadí na nejvyšších příčkách v soutěži jednotlivců parkurového mistrovství v Martinicích u Březnice. 
 
Velké šance mají jistě i Jan Štětina, Jan Chýle, Vladimír Tretera, Filip Doležal, Sergej Motygin, Marek Klus, Ondřej Pospíšil, ale také Jan Malý, Josef Kincl, Matěj Kotalík, Ondřej Nágr, Přemysl Adam a zvláštní pozornost si jsitě zaslouží Kateřina Veselovská, Nikola Bielíková a Tereza Veselá, které se postaví převaze mužů.
 
V pátek začnou mistrovské soutěže jezdců do 25 let, žen, ale také družstev. Mezi „pětadvacítkami“ je na seznamu účastníků 35 dvojic a mezi nimi vyniká s trojicí koní obhájkyně titulu Linda Portychová. Po třech koních mají také Daniel Pospěch, Jiří Tměj či Mariana Michlíčková. Po dvou pak Natálie Soukupová, Tina Laryšová, Tereza Svobodová, František Stružinský, Václav Mládek a Kateřina Málková. Jednoho svěřence budou mít Anna Held, Nina Kaločová, Eliška Hrdá, Daniel Rolínek, Nicola Grünthalová, Sofie Najmanová, Dušan Simovski, Kateřina Kučerová, Eliška Hasnedlová, Lucie Šrámková a Natálie Ulčová.
 

PSALI JSME: Alžběta Vojtková: Od porodu jezdím teprve tři týdny. Do Martinic jedu

 
V kategorii žen figuruje 40 dvojic. Tři koně má jen Sára Finsterle, po dvou svěřencích Kateřina Zigová, Lucie Strnadlová, Michala Hanuščinová, Kateřina Hanušová, Veronika Klímová a Kateřina Mestenhauserová. Na jednoho koně se bude spoléhat hned 25 účastnic. 
 

Kompletní seznam účastníků najdete POD TÍMTO ODKAZEM

 
Čtvrteční soutěži jednotlivců, která odstartuje ve 14:30 hodin, bude předcházet ještě zahajovací trénink. Od 9:00 hodin bude na úrovni 120 až 130 centimetrů, od 10:45 hodin o pět centimetrů výše a od 12:15 se parkur zvedne o dalších pět centimetrů. Ukončen by měl být do 13:30 hodin. 
 
Veškeré aktuality o přípravách a programu parkurového mistrovství České republiky najdete na adrese www.mistrovskemartinice.cz
 
Foto Josef Malinovský