Konference ČJF se blíží. Poslední oblasti daly delegátům volnou ruku

ikonka

Již tuto středu od 10:00 hodin proběhne ve Sportovním centru Nymburk celostátní konference České jezdecké federace. Z publikovaných usnesení jsou známí i poslední delegáti zvolení na třech oblastních konferencích.
11.10.2021 18:48  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Do Sportovního centra Nymburk se budou scházet delegáti jednotlivých oblastí ČJF ve středu 13. října od 9:30 hodin, kdy začíná prezence. O půl hodiny později je na programu oficiální zahájení konference České jezdecké federace, na jejímž programu je volba členů do Výkonného výboru a je v podstatě jisté, že se bude volit i na pozici prezidenta ČJF. 
 
Proběhnout by měla také diskuze ke změnám Stanov ČJF a dojde i na případné rozhodnutí o jejich změně. Některé oblastní konference se přitom otázkou změny stanov vůbec nezabývaly. 
 
O průběhu devíti z celkových dvanácti oblastních konferencích jsme vás informovali již dříve. Aktuálně jsou již dostupná usnesení ze zbývajících třech. Severočechy bude v Nymburce zastupovat šest delegátů, a to konkrétně: Boušková, Chýle, Pospíšilová, Rouč, Studnička a Svobodová. Náhradníkem bude Terber. Uvedená jména konference zvolila 5. října z deseti adeptů aklamací. Konference severočeské oblasti nepřijala žádné usnesení, které by doporučovalo delegátům, jak mají postupovat či volit na konferenci v Nymburce. 
 
Podobně postupovali i Jihočeši o den později, tj. 6. října. Konference odsouhlasila návrh hlasování aklamací a poté zvolila pět delegátů, jimiž se stanou Antonín Husák, Luboš Kozák, Jiří Mayer, Kateřina Hanušová a Jana Kreidlová. Náhradníkem je Hana Civišová. Konference neuložila delegátům oblasti podporu žádného z oznámených kandidátů na funkci prezidenta ČJF. Volba bude na rozhodnutí delegátů při celostátní konferenci. 
 

Psali jsme: Ozvěny oblastních konferencí ČJF. Někde se doporučuje, jinde zavazuje

 
Do třetice i zástupci Vysočiny nebudou vázáni žádným doporučením z oblastní konference, a i v tomto případě byli delegáti zvoleni aklamací. Jsou jimi František Háva, Zdeněk Hrnčíř, Jaroslav Grodl, Lukáš Krajíček a Martina Váňová. Náhradníky jsou: Pavel Vaněk, Magda Škardová, Jiří Vejmělek, Josef Holčapek a Stanislav Šamal. 
 
„Delegáti mají mandát dle svého vědomí a svědomí reagovat na situaci při konferenci ČJF,“ uvádí se výslovně v usnesení z Vysočiny. Na to ostatně mají právo všichni delegáti, kteří se budou konference účastnit, a to i z těch oblastí, které do usnesení uvedly konkrétní doporučení či pověření. 
 
O průběhu celostátní konference ČJF v Nymburce se vás budeme snažit ve středu 13. října informovat co nejaktuálněji to bude možné. 
 
Ilustrační foto: Kateřina Návojová