reklama 11D

Kladruby zahájily návštěvnickou sezonu 2022. Chystají závody spřežení

ikonka

V pátek 1. dubna 2022 se návštěvníkům opět otevřely brány Národního hřebčína Kladruby nad Labem. Do 31. října tak bude hřebčín jak v Kladrubech nad Labem, tak ve Slatiňanech přístupný veřejnosti každý den mimo pondělí.
01.04.2022 14:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Pro novou sezonu připravil Národní hřebčín Kladruby nad Labem pro své příznivce řadu akcí a novinek. První venkovní akcí letošní sezony národního hřebčína budou v sobotu 2. dubna jednodenní závody spřežení v Hřebčíně Slatiňany. 
 
O tři týdny později proběhnou v Kladrubech nad Labem mezinárodní závody spřežení Rudolfův pohár. „Přihlášeno je téměř sedm desítek startujících ze sedmi zemí světa,“ uvedla ředitelka závodů Ing. Jitka Raichová.
 
Starokladrubské koně bude možné v dubnu vidět i na prestižním světovém jezdeckém veletrhu a výstavě koní EQUITANA v německém Essenu. Národní hřebčín Kladruby nad Labem se účastnil této akce v minulosti již několikrát, nyní poprvé představí rekordních dvanáct koní ve dvou šestispřežích.
 
Poslední květnová sobota bude patřit Dni starokladrubského koně, který v roce 2022 proběhne ve znamení oslav hned dvou významných výročí. „Letos je to právě třicet let od založení Národního hřebčína Kladruby nad Labem a dvacet let od prohlášení kladrubského hřebčína a kmenového stáda starokladrubských koní bílé barvy národní kulturní památkou,“ vysvětlil ředitel národního hřebčína Ing. Jiří Machek.
 

Psali jsme: Rekordní účast koní z Kladrub na světové výstavě Equitana v Essenu

 
Ve výstavním sálu zámku hřebčína v Kladrubech nad Labem bude od 1. května do 30. září k vidění výstava Ušlechtilá krása s podtitulem Šlechtění starokladrubských koní v průběhu staletí. „Výstava pomocí 3D exponátů, originálních archiválií, chovatelských dokumentů a fotografií představí fascinující staletou historii chovu starokladrubských koní od samých počátků do současnosti,“ přiblížila kurátorka výstavy Mgr. Renáta Tetřevová. Venkovní výstava v Hřebčíně Slatiňany nazvaná Jako fénix z popela připomene padesáté výročí úmrtí proslulého zoologa, zootechnika a vysokoškolského pedagoga prof. Františka Bílka, jenž se do historie chovu starokladrubských koní nesmazatelně zapsal jako zachránce starokladrubského vraného stáda. Výstava bude instalována před správní budovou slatiňanského hřebčína od 1. července do 31. prosince 2022.
 
Při příležitosti zahájení hlavní návštěvnické sezony byla také v Kladrubech dne 1. dubna 2022 pokřtěna nová kniha Krajina pro chov a výcvik ceremoniálních kočárových koní v Kladrubech nad Labem. Autoři publikace Zdeněk Novák, Roman Zámečník a Jiří Machek v ní přibližují hodnoty krajiny a unikátní chov a výcvik starokladrubských koní. Kniha byla vydána v edici Památky UNESCO nakladatelstvím FOIBOS BOOKS.
 
Zdroj: tisková informace NH Kladruby
Foto: poskytl NH Kladruby



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE