Karel Kratochvíle: Warness se do sportu vrátí. Teď plní roli plemeníka

ikonka

S ohledem na skutečnost, že olympiáda v Tokiu byla odložena o rok, se plemeník Warness ZH vrátil do Zemského hřebčince v Písku, kde bude pro letošní připouštěcí sezonu k dispozici chovatelům. Pro web Jezdci.cz prozradil podrobnosti Karel Kratochvíle.
27.03.2020 14:05  |  Autor: Pavlína Záhorová, Josef Malinovský  |  Rubrika: Chov  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB


 
Zemský hřebčinec v Písku informoval chovatele o návratu plemenného hřebce Warnesse ZH zpět na stanici, kde bude vzhledem k odložení termínu olympijských her v Tokiu na rok 2021 opět k dispozici v plemenitbě v podobě inseminace čerstvým spermatem. Ještě před nedávnem byl v plném tréninku společně s Kamilem Papouškem a jejich cílem bylo splnění minimálního kvalifikačního limitu pro účast na olympiádě.
 
„Připouštěcí sezona běží do 31. července, po tomto datu bude Warness z připouštěcího kolotoče propuštěn. Počítáme s tím, že s ním bude mít Kamil Papoušek více času na přípravu pro olympijské kvalifikace,“ vysvětlil ředitel Zemského hřebčince v Písku, Karel Kratochvíle. 
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Ondřej Zvára: Kdyby žil Cento Lano jinde, znal by ho celý svět

 
„V tuto chvíli je tedy Warness v Písku a po ukončení připouštěcí sezony se budeme domlouvat na dalších podrobnostech. Dění okolo olympiády bylo velmi napínavé, postupně se rušily jednotlivé závody a vypadalo to, že již nebude možné si kvalifikaci splnit. Pokud bude Warness zdravý, určitě mu odklad olympiády vadit nebude, naopak – bude díky tomu více prostoru, aby se s Kamilem Papouškem lépe seznámili.“
 
Aktuální situace samozřejmě postihla i Zemský hřebčinec v Písku. „V hřebčinci máme aktuálně rozdělený provoz na půl, jedna parta pracuje jeden týden, druhá parta druhý týden, snažíme se tak minimalizovat nebezpečí rozšíření případné nákazy,“ říká Karel Kratochvíle. 
 

PSALI JSME: Kamil Papoušek: Neházíme flintu do žita, věnujeme se tréninku naplno

 
„Konání akcí pro veřejnost záleží na obecné situaci, která platí v celé České republice. Samozřejmě bychom měli provádět třídění hříbat týkající se testace koní, u toho lze veřejnost vyloučit, nicméně pokud by to měl být problém, i to se bude muset o pár týdnů odložit. Co se týká závodů, jsme schopni reagovat velmi pružně na aktuální dění,“ dodává ředitel Zemského hřebčince v Písku.