Emma de Moussac se vrací na kolbiště. Pozastavení činnosti skončilo

ikonka

Česká parkurová jezdkyně Emma Augier de Moussac se po vynucené pauze vrací zpět na evropská kolbiště. Členka národního reprezentačního družstva měla pozastavenou činnost kvůli pozitivnímu testu na nedovolené látky.
27.06.2020 12:45  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Opora parkurového týmu České republiky Emma de Moussac se od prvního červencového víkendu vrací do závodního víru. Češka měla Mezinárodní jezdeckou federací FEI s platností od 23. prosince 2019 pozastavenou činnost kvůli pozitivnímu testu na zakázanou látku hydrochlorothiazid spadající mezi diuretika a maskovací látky.
 
Dopingový test jí byl udělán během mezinárodního mítinku CSI3* v Budapešti v červnu loňského roku. Tam družstvo bojovalo o přímý postup na olympijské hry do Tokia. V soutěži sice byli Češi druzí za Ukrajinou, ale vinou nedodržení správných kvalifikačních postupů o svou pozici Ukrajinci přišli a český skokový sport bude mít po desetiletích zastoupení na olympiádě.
 

Čtěte také: Senzace! Český skokový tým pojede na olympiádu do Tokia místo Ukrajiny

 
Ve svém prohlášení v lednu 2020 uvedla Emma de Moussac, že se jí látka do těla dostala při užívání potravinového doplňku, který brala z estetických důvodů. Výrobce přitom uváděl, že jde o stoprocentně přírodní preparát. 
 

Prohlášení Emmy de Moussac si přečtěte ZDE

 
Od 2. července budeme vídat českou reprezentantku opět ve výsledkových listinách. S koňmi Homey, N-Balourouge de Semilly a Rubio Monocoat Electric nastoupí do soutěží při CSI2* v Lieru v Belgii. Koně během pauzy udržoval v kondici její trenér Vincent Voorn.
 
Foto: archiv Emmy de Moussac