reklama 11D

Devadesátka EquiTV: Připomeňte si Večerní koňskou galashow v Lysé

ikonka

Víkend plný koní mohli diváci zažít od 20. do 22. září na výstavišti v Lysé nad Labem, kde probíhal již šestadvacátý ročník výstavy Kůň. Vrcholem programu byla páteční a sobotní Večerní koňská galashow. Připomeňte si nejen tu v Devadesátce EquiTV.cz.
07.10.2019 11:25  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

DEVADESÁTKU EQUITV.CZ Z VEČERNÍ KOŇSKÉ GALASHOW V LYSÉ SI MŮŽETE SPUSTIT NA TOMTO ODKAZU

 
O víkendu od 20. do 22. září proběhl na výstavišti v Lysé nad Labem letošní ročník výstavy Kůň 2019. Byly to tři dny plné koní, které mohli návštěvníci vidět živě v dočasných mobilních stájích a také při prezentacích v rámci doprovodného programu.
 
Nejatraktivnější byla, stejně jako v předešlých letech, večerní galashow, kterou zahájila jízda starokladrubského čtyřspřeží za doprovodu zpěvu Markéty Procházkové. Jiří Berousek předvedl nejprve drezuru v sedle arabského plnokrevníka a následně toto ušlechtilé plemeno představil ve volnosti. Šest jeho svěřenců, kteří přijeli do Lysé, pochází z chovu polského hřebčína Michalów. 
 
Spřežení moravských teplokrevníků prezentoval Jan Turnovec, jehož jízdu doprovodil folklorní soubor z polského partnerského města Glogow Malopolski. Velký prostor dostalo oblíbené plemeno Fríských koní. Hřebce Armaniho představil Marian Roden a s drezurní prací v sedle vystoupily Vendula Šponarová a Denisa Budáková.
 
Škála koňských plemen, která se na výstavě objevila, byla skutečně široká. Zemské hřebčince v Tlumačově a v Písku dovezly chladnokrevné koně, tedy koně používané k práci. K večerní show v Lysé patří neodmyslitelně už řadu let Rychlá kola. Jde o adrenalinové sportovní vystoupení kladrubských spřežení. Paletu plemen doplnili i haflingové, které sedlaly jezdkyně ze Stáje Pony Farma, a poté se vše už chýlilo k vrcholu večerního programu.
 
Do České republiky poprvé zavítal francouzský „zaříkávač“ Gari Zoher se svými lusitánskými koňmi. Zoher je hostem mnoha světoznámých show, při nichž ukazuje vrcholné umění horsemanshipu.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE