Dění v týdnu: Voltižéry čeká mistrovství světa, Vrchovany hostí MČR

ikonka

Olympijské hry v Tokiu jsou v plném proudu, ale nesmíme zapomínat, že kolotoč jezdeckých závodů doma i v zahraničí se nezastavil. Poslední červencový týden nabídne mistrovství světa ve voltiži, mistrovství ČR ve všestrannosti a řadu dalších akcí.
26.07.2021 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Poslední červencový týden přinese hned několik významných akcí, na které se mohou vedle olympiády soustředit fanoušci českého jezdectví.
 
Do nizozemského Kronenbergu míří na parkurové závody CSI Kateřina Bubáková, Kristýna Gutová a Zuzana Zelinková, která se jako jedna z nejzkušenějších reprezentantek, představí v kategorii jedné i dvou hvězd a také v CSIYH pro mladé koně.
 
Do Polska míří jezdci všestrannosti. CCI2* Facimiech se zúčastní Petr Lacina se Santini a Martin Maivald na Longital Polt.
 
Jeden z vrcholů voltižní sezony 2021, mistrovství světa juniorů, se neobejde bez české účasti. Do Le Mans do Francie jedou Tereza Czyžová, Adéla Kotolová, Lucie Kubíková a Barbora Trávníčková jako jednotlivci. Ve skupině jsou zapsané Veronika Cábová, Viktorie Svobodová, Tereza Czyžová, Barbora Obluková, Vanessa Mazochová, Barbora Kyselá a Lucie Kubíková. Zastoupení bude mít Česká republika i v Pas-de-Deux, a to díky dvojici Adéla Kotolová a Barbora Trávníčková.
 

Doma proběhne další MČR

Také domácí scéna rozhodně má co nabídnout. V první řadě to bude mistrovství České republiky ve všestrannosti, které hostí Vrchovany. O tituly tam pojedou účastníci ve všech věkových kategoriích. Závodit se bude v tradičním formátu, tedy v pátek 30. července se pojede drezura, o den později kros a v neděli vše završí parkur.
 
Zduchovice hostí o víkendu další kolo Českého skokového poháru, které vyvrcholí nedělní Velkou cenou. Mítinku bude předcházet úterní Kritérium mladých koní.
 
Skákat se bude také v Martinicích, kde se konají Pony Days. Pokračovat bude seriál Zlaté podkovy. Tentokrát soutěžemi spřežení, které se budou konat v Zemském hřebčinci v Tlumačově.
 
Ilustrační foto: Petr Videnka