Dění v týdnu: Verona hostí CSI5* Světový pohár, Češi míří do Rakouska

ikonka

Světoznámý veletrh Fieracavalli proběhne v prvním listopadovém týdnu tradičně na výstavišti ve Veroně. Součástí akce je další kolo parkurového Světového poháru. Početná česká ekipa míří do Ebreichsdorfu. V Královicích se pojede předkolo ZJP.
01.11.2021 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

První listopadový týden nabídne už třetí kolo bodované do parkurové série Světového poháru Západoevropské ligy FEI. Hostit ho bude italská Verona. Na výstavišti Veronafiere Exhibition Centre proběhne od 4. do 7. listopadu světoznámý veletrh Fieracavalli, jehož je mítink Světového poháru součástí. Hlavní soutěž bodovaná do žebříčku je na programu v neděli. Dodejme, že organizátor pořádá letos festival rozdělený do dvou týdnů. Podruhé se otevřou brány výstaviště pro milovníky koní od 11. do 14. listopadu.

 
Ve španělské Olivě setrvává členka národního skokového týmu Emma de Moussac, aby se tam účastnila už druhý týden v řadě závodů CSI. Martin Řezníček a Tereza Veselá se zúčastní dvouhvězdového parkurového mítinku v Lieru v Belgii.
 
Početná ekipa míří do Rakouska. Na CSI do Ebreichsdorfu jsou nahlášení třeba Aleš Opatrný, Kamil Papoušek, Lucie Strnadlová, Kateřina Veselovská, Vladimír Tretera nebo Marek Hentšel. Představí se i jezdci mladších kategorií Anna Helebrantová, Mariana Michlíčková, sestry Najmanovy nebo Oliver, Adam i Albert Písaříkovi.
 
Na Slovensku startuje již ve čtvrtek sedmidílná série národních parkurových závodů s mezinárodní účastí Winter Masters Series. První ze tří listopadových mítinků se koná tradičně v jezdecké hale x-bionic sphere v Šamoríně a v rozpisu má celkem 24 soutěží. Grand Prix Equistyle je na programu v sobotu odpoledne.
 
V českém kalendáři je sedm oficiálních i hobby akcí. Královický dvůr hostí v sobotu 6. listopadu předkolo Zimního jezdeckého poháru. Na programu je celkem osm soutěží pro pony i velké koně. Akci budete moct sledovat online živě díky přenosu internetové televize EquiTV. Skákat se bude v sobotu i v Nových Zámcích a o den později se parkurové závody konají v Herouticích.
 
Ilustrační foto: Josef Malinovský