Čtyři vítězství, řada umístění. Českým stájím se dařilo ve Wroclawi

ikonka

Tři překážková a jedno rovinové vítězství vytěžili koně v českém tréninku v polské Wroclawi. Cosmic Magic obsadila v hlavním dostihu po kolizi třetí místo, v rámcovém programu ji však na pomyslném vítězném stupínku zastoupila stájová kolegyně Slivka.
03.05.2021 18:08  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB

Čtyři vítězství, z toho tři v podání českých odchovanců, a řadu umístění získaly tuzemské stáje na pondělním mítinku ve Wroclawi. V překážkové části programu zářili Slivka, Tech Jury a Sophist, na rovině se prosadila Daralara.

Svou první porážku ve Wroclawi za poslední rok a půl naopak zaznamenala Cosmic Magic. Hvězda stáje U krále Matyáše, UH doběhla v hlavním dostihu Nagroda Otwarcia Sezonu Przeszkodowego (4300 m, 24 000 zl.) třetí.

Na šestiletou svěřenkyni trenéra Radima Bodláka se poprvé vyhoupl Josef Bartoš. Už první metry však naznačily, že v dostihu bude chybět tempo. Cosmic Magic se po velmi pomalém úvodu posunula na špici a spolu s Turionem se podílela na zrychlení. V prostřední pasáži však měla kolizi s padajícím Tamasem, následně škobrtla při probíhání vodou a začala ztrácet.

 

Čtěte také: Kratochvílovo kouzlo trvá. Osmou Prvomájovou vyhrál na Antalgique

 

Kilometr před cílem nastoupil srbský odchovanec One Way Ticket s Pavlem Složilem a lehce odskočil o 9 délek. Druhou příčku získala Apas Rocka, Cosmic Magic ztrácela na třetím místě dalších šest délek.

Trenér Radim Bodlák si zklamání aspoň částečně vynahradil vítězstvím Slivky ve steeplechase na 3850 metrů. Bartoš byl v sedle šestileté hnědky, vracející se po téměř roční pauze, prakticky v každém okamžiku dostihu tam, kde měl být. V cílové rovině pohodlně odskočil a byť Slivku v závěrečných metrech ještě prověřil nástup druhé Piraniye s Janem Kratochvílem, pohlídala si jistý úspěch o krk.

V proutěných překážkách na 3600 metrů opět demonstroval svůj potenciál pětiletý Tech Jury. Valach stáje Dr. Charvát se loni ukázal na dráze jen dvakrát a od červencové druhé příčky ve Vittelu již nevyběhl. V pondělí pod Janem Faltejskem porazil lehce o 4 1/2 délky třídového Royal Gina.

Podobně suverénní byl ve steeplechase na 3400 metrů čtyřletý Sophist ze stáje H.R.C. Moravia. Napajedelský odchovanec z tréninku Pavla Polese prostál dostih plný větších i drobných kolizí a v závěru se v sedle s Janem Odložilem odpoutal o 5 délek.

Český doběh raz-dva byl v pondělí k vidění i na rovině. Mezi supervytrvalci na 3200 metrů zopakovala svůj loňský úspěch ze stejné distance i závodiště vlastní odchovankyně Václava Luky staršího Daralara, připravovaná Evou Záhorovou. Pětiletá dcera jedničkové vítězky Dedariny a polosestra Diredawy vyhrála pod Martinem Srncem o tři délky před První Dámou.

Foto: Tor Partynice