Covid-19: Ztráty počítáme všichni, ale trpělivost! Do sedla se vrátíme

ikonka

Redakční komentář Jezdci.cz: Nelehká situace kolem šíření koronavirové nákazy Covid-19 výrazně zasáhla náš každodenní život. Buďme však trpěliví a nepropadejme malomyslnosti. Jak rychle se opět vyhoupneme do sedel, teď záleží i na nás samotných.
13.03.2020 11:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB

Svět bojuje s nákazou Covid-19, která se na začátku roku rozšířila z Číny. Česká republika se od čtvrtka nachází v nouzovém stavu, jsou zavřené školy a ruší se většina sportovních, kulturních a společenských akcí. Střední a mladší generace podobnou mezní situaci s tak rozsáhlými dopady na každodenní život ještě nezažily.
 
Pokud zůstaneme jen v koňském světě, zastavilo se prakticky všechno. Nebudou se konat žádné akce včetně těch tradičních jako Rudolfův pohár nebo Jezdecký festival. Dočasně pozastavena je parkurová série Global Champions a posouvat se bude i začátek dostihové sezony. Nouzový stav navíc brání stájím ve výjezdech do zahraničí
 
Taková situace pochopitelně vyvolává obavy, nejistotu a starosti. Ztráty počítá prakticky každý z nás. A bez ohledu na to, zda sami podnikáme nebo někde pracujeme, jsme nuceni přizpůsobit své současné životy výjimečné situaci.
 
Vedle logického strachu jsme bohužel stále také svědky různého zlehčování situace a většího či menšího sobectví v blízkém a širokém okolí. Jsou lidé, kteří si stále odmítají přiznat, že jejich malý soukromý svět musí alespoň na chvíli ustoupit zájmům společnosti jako celku. Lidé ignorující nebezpečí zejména pro starší a slabší a snažící se za každou cenu fungovat dál jako dosud, i kdyby to znamenalo nedodržování nařízené karantény. Ve výsledku tím škodí nejen sobě, ale i svým blízkým.
 
Právě v těchto momentech se však ukazuje naše pravá síla a morální odolnost. Ač se to možná nezdá, i tato krizová situace opět pomine. Stejně jako kterákoli jiná nákaza, i Covid-19 dříve nebo později ustoupí. Jak rychle se to stane, záleží na nás všech. Zachovejme klid, trpělivost a nepodléhejme malověrnosti. Buďme oporou svým blízkým, starejme se o své koně a využijme svůj čas na to, abychom byli co nejlépe připraveni na návrat do normálních časů.
 
Na server Jezdci.cz se stále můžete spolehnout. I v době koronaviru vám budeme nadále přinášet aktuální zpravodajství či rozhovory a uděláme maximum pro to, abychom přispěli nejen k vaší informovanosti, ale i dobré náladě.
 
 
Ilustrační foto: Lukáš Klingora