reklama 11C

Bubáková, Ciompová a Humplík jsou skokovými mistry ČR na pony 2021

ikonka

V neděli 22. srpna vyvrcholilo ve Zduchovicích mistrovství České republiky dětí na pony. Mistry se stali vždy po rozeskakování Václav Humplík, Zuzana Ciompová a Kateřina Bubáková. O medaile se bojovalo také v soutěži oblastních týmů.
22.08.2021 16:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

 
O tituly v kategorii 11 až 13 let na pony do 135 cm KVH se rozeskakovalo pět dvojic a tři z nich zopakovaly bezchybnou jízdu. Nejpomalejší z nich byla Marie Anastázie Hošáková s poníkem Del Aifr Repont a skončila tak třetí. Její čas byl 28,02, tedy o 11 setin pomalejší než v případě Evy Rothové s Roxanne 1. Skvělý čas 25,15 sekundy zaznamenal Václav Humplík s Merlinem 31 a zaslouženě tak zvítězil. 
 
V soutěži dětí od 11 do 13 let na pony kategorie B se rozeskakovalo dokonce sedm nejlepších účastníků a hned pět udrželo nulu na bodovém kontě. Čas tak rozhodl o tom, že Adéla Špůrková a Jakub Drastich zůstali bez medailí. Z třetí příčky se radoval Jan Zeman na Bamovi 2, jenž dokončil v čase 31,09 sekundy. O více jak půl vteřiny rychlejší byla Adriana Hakrová s klisnou A Starlight C. Na první příčku to však nestačilo, neboť Zuzana Ciompová s valachem Don Piro měla čas 30,11, tedy o 32 setin kratší.
 
V nejstarší kategorii dětí od 14 do 16 let na pony do 148 cm KVH se rozeskakovaly tři dvojice. Sarah Dajbychová s klisnou Topi 5 zaznamenala šest trestných bodů a musela se spokojit s bronzem. Vítek Sommer na klisně Kokoska Lužická jednou chyboval, ale i kdyby se tak nestalo, čas 46,08 by jej stejně zařadil na místo druhé za jedinou bezchybnou Kateřinu Bubákovou v Idou Florimou. Té časomíra ukázala v cíli hodnotu 43,32 sekundy.
 
Závěrečnou týmovou soutěž ovládli zástupci severní Moravy před jezdci z Plzeňské oblasti a reprezentanty středních Čech. 
 
Foto: Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE