reklama 11A

Zimní královnou 2018 suverénní raketa Dark Absolu

ikonka

Sedmý a zároveň poslední mítink letošní dostihové sezóny na karlovarském Hipodromu Holoubek je úspěšně za námi. Po pátečním svátečním odpoledni je dostihové veřejnosti známo, která z nejlepších dvouletých klisen se stane vládkyní letošní zimy…
29.09.2018 10:34  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

 
37. Cenu zimní královny DS Pegas přesvědčivým výkonem na mílové distanci, a navíc v novém časovém rekordu ovládla zástupkyně českého chovu Dark Absolu. Navázala na svůj zářijový pražský triumf a svému jezdci Murzabayevovi, trojnásobnému tuzemskému šampionovi a dvojnásobnému vítězi European Jockey Cupu, dopřála po pěti letech opětovnou radost z plného zásahu. Trenérským rekordmanem dostihu se čtvrtým vítězstvím stal Allan Petrlík.
 
Tempa dostihu se ujala podle očekávání Motivator Lady. Blízko ní cválala její tréninková kolegyně a pozdější vítězka, která k závěrečnému údery nastoupila v polovině cílové roviny. Za klisnou, jejíž chovatelem i majitelem je stáj Rabbit Trhový Štěpánov, s rozdílem jedné a čtvrt délky doběhla při svém druhém běhání Astoria. Sázková favoritka Falcon Baby obsadila třetí příčku před Desirose, tabulový doběh uzavřela Moon Shot. 
 
Prosluněný páteční mítink byl přehlídkou běloušů. Z 56 startujících koní mělo 12 koní bílou barvu a v hlavním dostihu se na prvních pět míst dostaly hned čtyři bělky.
 
Druhým vrcholem byla 31. Cena Jockey Clubu ČR. Skromně obsazený test druhé kategorie na dvoukilometrové distanci při absenci příslušníků klasického ročníku ovládl nejstarší matador v poli, devítiletý Hidden Flame. Dárek k jmeninám si vítěznou jízdou nadělil Václav Janáček. Krátce po startu diktoval tempo. I když se na něho dotahoval a v jeden moment ho dokonce předstihl Montjeu Third, pětinásobný česko-španělský žokejský šampión mohutného ryzáka znovu rozhýbal a o krk zvítězil.
 
V dalším dostihu dvouletých svůj první životní start pod taktovkou jezdkyně a trenérky v jedné osobě M. Havelkové proměnila pohledným finišem zástupkyně nově vzniklé stáje Pure Nutrition Boruvka. 
 
Velký úspěch zaznamenal po vítězství s Iwniankou žokej Jan Rája, který pokořil hranici 500 vyhraných dostihů v kariéře.
 
Definitivní tečku za letošní lázeňskou sezónou udělala překážková Cena spol. Hipodrom Holoubek. Diváci viděli v akci trojnásobného vítěze Velké pardubické Jana Faltejska, který nejmladšího účastníka Fighting Lipse dovedl ve steeplechase dlouhé 3.700m na třetím místě.
O obhajobu loňského i předloňského prvenství usilovala devítiletá ryzka Holin One. Vedla si výtečně, i když od vítězného Monsieura Bachira, který těžil z bohatých zkušeností v dostizích nejvyšší kategorie u nás i v zahraničí, jí dělilo dlouhých 15 délek. 
 
 
 

Výsledky:

Cena JAROMÍRA MARUNY ELEKTRO SERVIS (V.kat.,2.000 m):Ecologi Lolek (ž. J. Rája) – Touchy Feely (am. L. Charvát) – Riverside (žk. D. Liška) 
Cena EBF ČESKÉHO ROZHLASU (III. kat., 1.400 m, dvouletí): Boruvka (ž. M. Havelková) – Nemo (ž. P. Foret) – Ladarona (ž. J. Verner)
Cena Šlechtitelů spol. SELGEN (IV. kat., 3.000 m): Orphanta (M. Hrouda) – Santin (ž. J. Verner) – Shadow Moon (am. Z. Míčová)
Cena spol. Jan Becher KARLOVARSKÁ BECHEROVKA (III. kat., 1.600 m): Iwnianka (ž. J. Rája) – Ocara (A. Florian) – Annie Tiger (ž. K. Hlubučková)
37. Cena zimní královny DS PEGAS (Listed,1.600 m, 2leté klisny): Dark Absolu (ž. B. Murzabayev) – Astoria (ž. V. Janáček) – Falcon Baby (ž. J. Verner)
31. Cena Jockey Clubu ČR (II. kat., 2.000 m): Hidden Flame (ž. V. Janáček) – Montjeu Third (ž. B. Murzabayev) – Mormill (ž. M. Havelková) 
Cena spol. Hipodrom Holoubek (steeplechase, IV. kat., 3.700 m): Monsieur Bachir (ž. T. Boyer) – Holin One P. Složil) – Fighting Lips (ž. J. Faltejsek)
 
Text a foto: Marcela Kozová
 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE