reklama 11A

Grand Prix v Abu Dhabi v rukou Evropanů

ikonka

V sobotu 13. ledna se v Abu Dhabi konala Grand Prix, která završila čtyřdenní skokové klání při CSI4*. Na tyto prestižní závody se vydalo i mnoho evropských jezdců, a právě těm se v této nejtěžší zkoušce dařilo nejvíce. Zvítězil Henrik von Eckermann…
15.01.2018 12:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

V této soutěži se představilo celkem 40 startujících. Bezchybná dvanáctka jezdců pak postoupila do druhého kola, kde již rozhodoval i dosažený čas. Nakonec se pouze třem jezdcům podařilo udržet bezchybné konto a zajet i napodruhé trasu parkuru bez shození. Jednalo se o trojici evropských jezdců, která si tak mezi sebou rozdělila příčky nejvyšší.

Zcela suverénní výkon podal švédský účastník Henrik von Eckermann, který dokončil nejen bezchybně, ale také jako jediný pokořil hranici 40 vteřin. V této soutěži prezentoval svého koně Chacanno. Na druhé místo dosáhl Němec Philipp Weishaupt. Ten s koně Che Fantastica zaostal za vítězem o něco více než jednu vteřinu, přesto jeho čas 40,86 vteřiny patřil k těm nejrychlejším.

Naopak Natale Chiaudani z Itálie se s koněm Almero rozhodl příliš neriskovat, což se mu vyplatilo. Pomalejší jízda v čase 46,92 vteřiny a bezchybný výsledek mu stačil na pěkné třetí místo. Jezdci na čtvrtém a pátém místě reprezentovali Saudskou Arábii. Nicméně jejich časy by stejně na elitní duo nestačily. Čtvrtou pozici obsadil Ramzy Al Duhami s koněm Ted a elitní pětku uzavřel Abdullah Al Sharbatly a Crazy Quick.

Kompletní výsledky naleznete ZDE




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE