reklama 11C

David Uličník hostem plesu Jezdci v gala

Hudebním hostem plesu Jezdci v gala pořádaném portálem Jezdci.cz v sobotu 25. února od 19.00 hodin v pražském Radiopaláci bude David Uličník – veřejnosti známý mj. jako člen vokální senzace 4TET, ale také jako interpret náročných muzikálových rolí…
09.02.2012 11:23  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

 

S lehkostí se pohybuje v mnoha pěveckých stylech od jazzu, přes muzikálpo svět klasické hudby. Stal se interpretem náročných muzikálových rolí, za něž byl opakovaně nominován na divadelní cenu Thálie. Mezi největší úspěchy v tomto žánru zařadil Jeana Valjeana ze slavných Bídníků (Les Misérables), nebo amerického vojáka Johnaz muzikálu Miss Saigon.
 
David Uličník. Foto archiv
 
 
Mezi českými interprety drží David pozoruhodný rekord. Během krátkého času měl možnost účinkovat v nejvýznamnějších scénických dílech Leonarda Bernsteina u nás i ve světě. Pod vedením Caspara Richtera, šéfdirigenta Vídeňských spojených scén, se podílel na mezinárodním nastudování jevištního oratoria The Mass (Mše), představil se jako Tony v karlínské inscenaci West Side Story. Své úspěchy na tomto poli završil titulní rolí v prubířském kameni bernsteinovského repertoáru, groteskní opeře Candideve Státni opeře Praha. Z dalších rolí moderního repertoáru na pomezí vážné hudby si cení zejména koncertního nastudování Gershwinovy opery  Porgy a Bess, ve které zazářil jako záporný hrdina Sportin´Life.
 
 
Je členem vokální senzace 4TET. Toto seskupení nepřehlédnutelných pěveckých osobností sklízí úspěchy doma i v zahraničí jedinečnou kombinací skvělých hlasů a humorné interpretace. Na svém kontě mají již tři řadová alba, která jsou ověnčena řadou ocenění, včetně zlatých a platinových desek. Na svém výletě do světa populární hudby David představil několik zajímavých hudebních ukázek. Album Hladina zvlněná je důkazem, že i v tomto žánru lze natočit písně s inteligencí a vkusem. Jako host vánočního turné Evy Urbanové pak uvedl českou verzi velkého francouzského hitu Znamení z repertoáru zpěváka Johhnyho Hallydaye.
 
 
 
David svůj současný koncertní program Tenor bez fraku zaměřil především na populární italské canzonety a operní árie známé i z podání těch nejzářivějších hvězd operního nebe. Na technice klasického zpěvu proto již řadu let spolupracuje s uznávanou profesorkou Martou Boháčovou.
 
 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE