reklama 11C

Arabští koně premiérově na Letné

Praha-Letenská pláň se letos poprvé stane novým místem, kde proběhne ve dnech 2. - 3. září pod otevřeným nebem výstava ušlechtilých arabských koní. Čeká nás XVI. česká národní přehlídka a naváže na ni VII. ročník mezinárodní výstavy Prague Intercup…
29.08.2017 08:21  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

… konaný pod záštitou primátorky Prahy Mgr. Adriany Krnáčové, MBA.

Sobotní program začne v 10 hodin XVI. českým národním šampionátem ACHPAK ČR. Koně budou hodnoceni tříčlennou mezinárodní porotou ve složení Její královská výsost Princezna Alia Al Hussein Al Saleh (JRD), M. Trela (PL), Adbullateef Al Shaya (KWT) a J. Bialobok (PL).

V 15 hodin odstartuje VII. ročník Prague Intercupu, což je mezinárodní šampionát plnokrevných arabských koní. Koně bude hodnotit čtyřčlenná komise složená ze zahraničních porotců, členy budou A.Stojanowska (PL), C.Darius (DE), G.Aragno (IT) a P.Gamlin (UK). Na porotce čeká více než 50 koní nejen z Evropy, ale i z Kataru, Saudské Arábie a Spojených arabských emirátů. V sobotu budou ohodnoceny všechny juniorské kategorie a v neděli pak zbytek účastníků.

Nedělní část výstavy bude zahájena opět v 10 hodin a naváže hodnocením seniorských kategorií. Odpoledne od 13:30 hod. přijdou na řadu všechny šampionáty, do kterých se koně kvalifikovali z jednotlivých věkových tříd. Zároveň bude probíhat i tzv. European Cup, což je šampionát pro koně odchované a vlastněné v Evropě. Do tohoto se koně taktéž kvalifikují z jednotlivých tříd mezinárodní výstavy. Vítěze čekají krásné ceny od českých sklářů a zlatí šampióni si odvezou poháry zdobené pravým zlatem. Pro diváky bude připraveno mnoho atrakcí v rámci doprovodného programu. Budou moci shlédnout břišní tanečnice, ukázku dravých ptáků či starokladrubské vraníky.


Program:
sobota 2. září 2017
10,00– 14,00 hod – XVI. česká národní přehlídka ACHPAK ČR

15,00 hod – zahájení mezinárodní soutěže Prague Intercup – juniorské kategorie


neděle 3. září 2017
10,00-12,30 hod – mezinárodní soutěž Prague Intercup – seniorské kategorie
13,30 hod  – šampionáty Prague Intecup + European Cup – udělování nejvyšších titulů 

Vstupné: zdarma, katalog k zakoupení na místě

Parkování je v místě celé akce vyhrazeno zdarma po oba dva dny.


Další informace najdete ZDE


Text a foto Renáta Kolářová




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE