Známe nové drezurní šampiony KMK. Civišová předvedla dva vítězné koně

ikonka

Finále drezurních Kritérií mladých koní vyvrcholilo v neděli 19. září v Hradištku u Sadské. Dva nové šampiony předvedla inženýrka Petra Miki Civišová. S jedním z nich dokonce získala nejvyšší celkovou známku dne – 79,6 %.
19.09.2021 17:10  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


V Hradištku u Sadské se konalo 18. a 19. září finále drezurních Kritérií mladých koní. Druhé kolo absolvovali všichni koně, kteří dokončili kolo první. Procentuální zisk obou kol se poté zprůměroval a určil nové drezurní šampiony pro rok 2021.
 
V kategorii čtyřletých hřebců a valachů zvítězil valach Svanegaardens po hřebci Al Capone z matky po Dr. Doolittle v sedle s inženýrkou Petrou Miki Civišovou.  Ve druhém kole opět předvedli nejlepší jízdu a s celkovým ziskem 75,5 % zaslouženě zvítězili. Druhé místo si udrželi Snowflake a Hedvika Gedeonová. Výsledek druhého kola byl sice až třetí nejlepší, ale díky povedenému prvnímu kolu se dvojice s 72,6 % umístila na konečném druhém místě. Tento valach je po hřebci Bernay z matky po Workington. Na třetí příčku se probojovala Markéta Tycová s Scherlockem, která si polepšila ze čtvrtého místa. Jejich celkový procentuální zisk činil 71,9 %. Místo čtvrté obsadil Foxstar s Petrou Miki Civišovou a elitní pětku uzavřela Aneta Janovská s Marocem. 
 
Mezi čtyřletými klisnami vyhrála Donausonne po hřebci Sir Samoa z matky po Rheinklang. Společně s Terezou Hábovou předvedly skvělé druhé kolo, díky kterému se jim podařilo vyhoupnout se do čela ze třetího místa. Jejich konečný výsledek byl 78,1 %. Druhá skončila Mona Lisa 4 po Monaco z matky po Furst Wilhelm předváděná Eliškou Bodnárovou. Ty získaly 77,2 %. Třetí příčku obsadila svěřenkyně Petry Miki Civišové Viva la Vida 1. S výsledkem 77,1 % se do elitní trojice probojovaly ze čtvrtého místa. Za nimi se umístila Mirene T s magistrou Petrou Balnarovou a pětici uzavřela Fleur de Lis s Petrou Miki Civišovou.
 
V kategorii pětiletých hřebců a valachů se v čele udržel Vihar po Millennium z matky po Wynton s Vladimírem Bláhou. Tato dvojice zvítězila se ziskem 78,9 % s náskokem více než pěti procent před Janem Zamcem s Quantasticem. Ten je po hřebci Sandro Classic z matky po Quaterback. Třetí skočila Ema Havlenová s koněm For Joy 1, která byla oceněna 71,4 %. Čtvrtý skončil Freedancer v sedle se Simonou-Samantou Kratinovou. Pátou příčku vybojovala Andrea Dohnalová a Sound Of. 
 
Šampionkou pětiletých klisen se stala svěřenkyně inženýrky Petry Miki Civišové Famosa 1. Klisna po Fursten-Look z matky po Florencio celkově získala 79,6 %. Druhou příčku obsadila Dejna 1 po Destano z matky po Sandro Hit předvedená Janem Zamcem se ziskem 75,1 %. O dvě desetiny méně měla Amore Millefiori opět s Petrou Miki Civišovou. V elitní pětce ještě figurovaly Calamity, kterou jezdila Dziyama Dziuba a Wia 1 s Karolínou Šimáčkovou.
 
Ve spojené kategorii šestiletých koní nenašla přemožitele Crystalin BB po hřebci Bordeaux z matky po De Niro. Ta se svojí jezdkyní Šárkou Charvátovou získala 76,6 %. Antoinette S po skokovém hřebci Russel II z matky po Tuschinski v sedle s Klárou Dohodilovou vybojovala 74,9 %, což stačilo na druhé místo. Třetí skončil Vivaldi 1 ježděný Kalínou Šimáčkovou. Jejich celkový výsledek činil 73,6 %. Čtvrté místo obsadil Ramazotti 1 s Šárkou Kosařovou. 
 
Foto: Valerie Sixtová