Změny v Global Champions 2023: Bez Hamburku, ale nově s Riesenbeckem

ikonka

Německý magazín St. Georg informoval, že Hamburské derby již nebude v roce 2023 součástí série Global Champions. Pořadatel akce Volker Wulff z EnGarde Marketing oznámil, že končící smlouva nebyla prodloužena. Nově však přibude v seriálu Riesenbeck.
15.10.2022 22:20  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Pořadatel Hamburg Derby Volker Wulff z EnGarde Marketing oznámil, že tato tradiční akce se v roce 2023 uskuteční bez Longines Global Champions Tour a Global Champions League. Magazín St. Georg informoval, že končící smlouva nebyla prodloužena.
 
Hamburské derby a Velká cena Hamburku patří mezi největší světové parkurové akce s dlouholetou tradicí. Každoročně přitahují desítky tisíc návštěvníků. V posledních několika letech hamburská Grand Prix byla součástí série LGCT a v rámci tohoto mítinku se konalo také jedno z kvalifikačních kol týmové GCL. Letos tomu však bylo naposledy. 
 
„Hamburk má svoji vlastní tvář, která je zavedena již více než 100 let. Tato tvář nesmí být pozměněna pořadatelem seriálu. Proto jsme se se zástupci Global Champions dohodli, že smlouvu, která nyní končí, neprodloužíme,“ říká Volker Wulff. 
 

Psali jsme: Deusser podruhé vítězem LGCT. Maher je po New Yorku nově lídr žebříčku

 
„Po patnácti letech nastal čas, abychom šli každý svou cestou. Chceme takto udržet derby a vrcholový jezdecký sport v Hamburku jako celek. To je důvod, proč je tato událost tak milována milionovým publikem – sportovní a společenský vrchol v jednom z nejkrásnějších měst na světě,“ doplnil s tím, že by se v příštím roce měla zvýšit i finanční dotace derby i Velké ceny Hamburku. Mítink by se měl konat od 17. do 21. května 2023.
 
Německo však o svoji zastávku Global Champions nepřijde. Pořadatelé zmiňovaného seriálu téměř souběžně oznámili, že jedno z kol bude nově hostit v sezoně 2023 areál Ludgera Beerbauma v Riesenbecku, a to konkrétně od 21. do 23. července.
 
„Jsme více než šťastní, že budeme součástí této speciální série. Travnatý stadion v Riesenbecku se tak opět stane dějištěm vrcholné mezinárodní jezdecké akce,“ uvedl Ludger Beerbaum s odkazem na skutečnost, že se na tomto místě v loňském roce uskutečnilo parkurové mistrovství Evropy. 
 

Čtěte také: V Rijádu se musíme snažit. Stát se může všechno, říká Anna Kellnerová

 
„Jsme velmi potěšeni, že můžeme prezentovat Riesenbeck jako naši německou zastávku série LGCT a GCL v roce 2023. Těšíme se na skvělou akci na tomto fantastickém místě a na spolupráci s naším partnerem Ludgerem Beerbaumem a jeho týmem,“ konstatoval prezident Global Champons Jan Tops.
 
Kompletní kalendář Longines Global Champons Tour a Global Champions League na rok 2023 bude prý zveřejněn již brzy.
 
Zdroj: St. Georg a Global Champions
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions