reklama 11B

Zlatý dětský tým čeká CSIO v Rakousku. Jiří Nesvačil míří do Polska

ikonka

Týden s číslem dvacet nabízí pestrou paletu jezdeckých závodů, které se konají v zahraničí a fanoušci při nich budou moct držet pěsti českým reprezentantům. Úspěšný dětský tým ze Zduchovic čeká Pohár národů v Rakousku. To není zdaleka vše.
13.05.2019 11:01  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Česká skoková reprezentace v kategorii dětí i juniorů má za sebou úspěšnou prověrku při domácím CSIO ve Zduchovicích. Děti na mítinku konaném koncem dubna vyhrály Pohár národů, juniorky byly druhé. Ve dnech 16. - 19. května je čeká další zkouška při CSIO v rakouském Lamprechtshausenu.
 
V přihlášce dětí figuruje kompletní zlatá čtveřice ze Zduchovic, tedy Štěpán Filip, Laura Najmanová, Adéla Opatrná a Viktor Skutecký. Doplňuje je ještě Daniel Hakr. 
 
Mezi juniory také nechybí juniorky, které slavily druhé místo na českých závodech CSIO, a to Sofie Najmanová, Petra Pařenicová a Tereza Svobodová. V kategorii bude startovat také Natálie Kovářová, Tereza Markusková či Kateřina Tomanová. Jaké bude přesně složení týmů, určí vedoucí ekipy až na během závodů. Do CSIOY pro mladé jezdce je nahlášená Sára Vingrálková, František Stružinský a Anna Held.
 
Čeští reprezentanti v parkurovém skákání zamíří také do Wr. Neustadtu. Nahlášeno jich tam je celkem jedenáct včetně Aleš Opatrného a Kamila Papouška. Emma de Moussac se představí na CSI v Lieru a Anna Kellnerová závodí od 13. do 15. května ve Valkenswaardu. Ona i její kolegové z týmu Prague Lions se chystají na páté kolo Global Champions, které hostí tentokrát Madrid. Závodit se tam začne 17. května. 
 
Zahálet nebudou ani vozatajové. Josef Drábek a Jaroslav Kohout jr. jsou nahlášení na CAI do Viechtwangu a Jiří Nesvačil jr. pojede do polských Boguslawic. 
 
Početná ekipa vyrazila také na závody ve všestrannosti CCI Dunakeszi. Pojedou tam soutěže od jedno do tříhvězdové obtížnosti. Do tří hvězd jsou přihlášení Miloslav Příhoda, Roman Falta a Jaroslav Abík.
 
Opomenout nesmíme také start série Nations Cup v seniorské skokové Divizi 1, tedy nejsilnější evropské divizi. Ta se musí obejít bez českých jezdců, ale bude se opravdu na co dívat. Evropská špička zamíří na první CSIO do La Baule ve Francii.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE