Zlato z basilejské Grand Prix zůstalo doma. Získal ho Steve Guerdat

ikonka

Prvním vrcholem mezinárodních skokových závodů ve švýcarské Basileji se stala páteční Velká cena - ta se jela zároveň jako kvalifikační soutěž na nedělní Světový pohár. Excelentní výkon předvedla domácí dvojice Steve Guerdat a Victorio des Frotards.
11.01.2020 17:53  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

V pátek 10. ledna se ve večerních hodinách odehrál jeden z vrcholů mezinárodních skokových závodů ve švýcarské Basileji. Velká cena s výškou překážek do 155 centimetrů byla rovněž kvalifikační soutěží do nedělního Světového poháru.
 
Na start se postavilo přes čtyřicet jezdeckých dvojic a do rozeskakování postoupila ani ne čtvrtina, kde bezchybný výkon zopakovali pouze čtyři jezdci. V čase 41,46 dojela na čtvrtém místě Penelope Leprevost v sedle koně Gfe Excalibur de la Tour Vidal. O půl sekundy rychlejší byla belgická dvojice Niels Bruynseels a dvanáctiletá Ilusionata van't Meulenhof, druhá příčka připadla Irovi Denisu Lynchovi v sedle GC Chopin's Bushi, a to s časem 39,42 sekund.
 
Absolutně neohroženě prokličkoval rozeskakováním domácí Steve Guerdat na koni Victorio des Frotards a díky bezkonkurenčnímu času 36,98 sekund si vybojoval zasloužené vítězství.
 
Nedělní Světový pohár je naplánován krátce po druhé odpolední.
 
Kompletní výsledky najdete na TOMTO ODKAZU.
 
Ilustrační foto FEI / Massimo Argenziano