Zlato v reiningu má po letech žena. V Kozlovicích vyhrála Weinmannová

ikonka

V Kozlovicích se ve dnech 10. a 11. září konalo mistrovství České republiky v reiningu pod hlavičkou České jezdecké federace. Hned dvě medaile získala Lenka Weinmannová. Ta vedle soutěže amatérů vyhrála po letech mužské převahy seniorskou kategorii.
13.09.2022 13:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 
Tradičním místem konání mistrovství České republiky v reiningu jsou Kozlovice. O druhém zářijovém víkendu se tam sjeli jezdci reiningu, aby bojovali o tituly s ročníkem 2022.
 
V kategorii mládež si pro bronz dojel Nicolas Pavel, který závodil s osmiletou klisnou SK Cash To Gun. Dvojice nasbírala ve dvou kolech 263 a půl bodu. O bod víc dostala od rozhodčích za dvě jízdy Emma Dagoury v sedle valacha jménem HH Oliver Olena. Její výkon stačil na druhé místo. Mistryní republiky mezi jezdci ve věku mládeže se s náskokem devíti bodů stala Viktorie Sviežená na desetiletém valachovi SK Smart N Whiz.
 

Čtěte také: Mít na koni klobouk pro mě bylo něco nového, vzpomíná Tomáš Martínek

 

V rozpisu nechyběla soutěž pro mladé koně, která se jezdí pod označením junior. Třetí příčku obsadila Klára Šalková s pětiletým hřebcem SK Custom Spark. Ve dvou úlohách, takzvaných patternech, si vyjela 277 bodů. Pouze o půl bodu více měl Karel Kubata na koni Marksman Whiz. Z Kozlovic si tak odvezl titul vicemistra, zatímco z nejvyšší příčky se radoval Lukáš Bartko s klisnou Melodys Lil Voodoo.
 
V soutěži amatérů se na stupně vítězů podívala Brenda Lesniczáková. Ta získala bronz za výkony v sedle šestiletého hřebce SK Smart Peponita. Jediný bod ji dělil od stříbra, které vybojovala dvojice Lenka Weinmannová a Metamoorphosis. Soupeřům výrazně odskočila Barbora Julinová na koni LV Pistol Great Pine. V součtu nasbírala 287 bodů, což znamenalo náskok dvanáct a půl bodu.
 

Čtěte také: V NRHA Czech se snažíme se podporovat mladé jezdce, říká Jonáš Bujnoch

 
Vrcholem šampionátu byla kategorie seniorů, v níž se představili zkušení jezdci, ačkoliv mistři z posledních dvou ročníků chyběli. Třetí místo pro rok 2022 obsadila Klára Šalková, která zapsala s klisnou Lil Chicstep 277 bodů. O bod víc měl Marián Štihel na druhé příčce. K medaili mu pomohl hřebec SK Ruf Einstein.
 
Mistryní republiky se po letech mužské nadvlády stala Lenka Weinmannová. Spolu s Metamoorphosis přidala ke stříbrné medaili z amatérské kategorie nejcennější kov ze soutěže seniorů.
 
Foto: Ondřej Poláček