reklama 11C

Zimní královnou je Fraga. Klisna stáje Leram si poradila s favoritkou

ikonka

Dostihovou sezonu na závodišti v Karlových Varech v neděli tradičně zakončil vrcholný dostih dvouletých klisen. Novou zimní královnou se stala podruhé startující Fraga ze stáje Leram, žokej Jan Verner slavil na lázeňské dráze hattrick.
22.09.2019 20:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Jedna dvouletá klisna v neděli na karlovarském závodišti o neporazitelnost přišla, druhá si ji udržela. To byla ve zkratce zápletka Ceny zimní královny DS Pegas (1600 m, 550 000 Kč), v níž vybojovala druhé vítězství kariéry Fraga pod žokejem Janem Vernerem.

Hnědka stáje Leram si v závěru jistě o 1 1/4 délky poradila s favoritkou Barthesou, která ve svém čtvrtém startu poprvé našla přemožitele. Třetí doběhla Sterli, čtvrtá Franceska Bella už ztrácela dalších 4 1/2 délky.

O svižné tempo se postarala tmavá hnědka Maverana. Když v rozhodující chvíli začala slábnout, na chvíli to znamenalo komplikaci pro blízko ní cválající Fragu. Do té doby druhá Barthesa začala unikat, ale svěřenkyně Václava Luky mladšího s ní nakonec navzdory lehkému zdržení neměla větší práci.

"Fraga nás příjemně překvapila, po svém debutu šla ještě nahoru a dnes podala dobrý výkon," radoval se Luka.

Jan Verner prožil úspěšnou neděli, vedle vrcholu dne si připsal v Karlových Varech ještě další dva dostihy a slavil hattrick. Nezahálel však ani vedoucí muž průběžné jezdecké statistiky Adam Florian, který přidal jeden bod v sedle Tropa.

V Ceně Jockey Clubu ČR (II, 2000 m) ukončil dvouleté čekání na vítězství bělouš Res Judicata pod Jiřím Chaloupkou. Vlastní odchovanec prezidenta dostihové autority Jiřího Charváta jistě o 1 délku porazil teprve podruhé startující tříletou klisnu That's My Girl a slovenského veterána Kilworda a prosadil se naplno poprvé od triumfu v Karpatské ceně 2017.

 

Foto: Marcela Kozová





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE