Zimní jezdecký pohár spřežení má již 36 finalistů. Z toho je 11 nových

ikonka

Druhé kolo Zimního jezdeckého poháru ČJF se uskutečnilo v areálu Zemského hřebčince v Tlumačově a přineslo 11 nově bodujících, kteří se tak kvalifikovali do finále při Jezdeckém festivalu v Královicích. Celkem vozatajské žebříčky čítají 36 finalistů.
17.02.2020 13:16  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
V sobotu 15. února hostil areál Zemského hřebčince v Tlumačově druhé kolo Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace 2020 určené disciplíně spřežení. Na start seriálových soutěží se postavilo 45 účastníků a dle očekávání všechny tři žebříčky jedno, dvoj i čtyřspřeží zaznamenaly několik nově bodujících. 
 
Nicméně ve všech třech případech zůstávají pozice lídrů beze změn. Jednospřežím kraluje s osmnácti body Milan Domes, má tak tříbodový náskok před Dominikem Brumovským, třetí je Jakub Andrs. Osmnáct bodů má také Zdeněk Jirásek, který je v čele žebříčku dvojspřeží, jen jeden bod na něj ztrácí opět Milan Domes, tři body pak Alexandr Soukup. Čtyřspřeží patří prozatím Jiřímu Nesvačilovi seniorovi, který získal v Hradištku plný počet bodů a v Tlumačově byl druhý, dohromady má tedy devatenáct bodů. Na druhé příčce zůstává Petr Vlašič a nemění se ani třetí pozice, tu si drží Jaroslav Jandl.
 
Do Zimního jezdeckého poháru ČJF bodují vždy jezdci (vozatajové) na prvním až desátém místě. Každý, kdo si připíše alespoň jeden bod, automaticky postupuje do finále seriálu. Díky zisku bodů v Tlumačově si zajistili možnost startu v královickém finále mezi tzv. singly David Haitl, Libor Kurka, Jiří Vencl, Ota Bareš, František Štamfest a Veronika Tučková. Ve dvojspřeží se mohou radovat z nově nabyté kvalifikace Václav Coufalík, Dominik Brumovský, Ota Bareš a David Hatil. Sestavu finalistů ve čtyřspřeží mohou v Královicích obohatit Radek Nesvačil a Jaroslav Juráň.
 
Zimní jezdecký pohár České jezdecké federace pokračuje v sobotu 22. února parkurovými soutěžemi v Královicích u Slaného. Vozatajové se utkají o další bodový příděl v areálu Veterinární a farmaceutické univerzity Brno o týden později – tj. v sobotu 29. února. 
 
Po čtyřech kvalifikacích v každé z disciplín seriál vyvrcholí v druhé polovině března Jezdeckým festivalem v Královicích u Slaného. Podrobnosti najdete na adresách www.jezdeckypohar.cz, kdo jsou i kompletní tabulky bodujících účastníků, příp. na www.jezdeckyfestival.cz.
 
Foto Josef Malinovský