Zimní jezdecký pohár dvakrát v listopadu. V roce 2022 opět i s kočáry

ikonka

Kvůli covidu-19 musel být Zimní jezdecký pohár 2021 na začátku roku zcela zrušen, ale v listopadu se uskuteční v Královicích u Slaného dvě náhradní parkurová kola. V příští sezoně by se tento halový seriál měl vrátit včetně vozatajských závodů.
18.10.2021 21:10  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Covid-19 již výrazně poznamenal dva ročníky Zimního jezdeckého poháru. V roce 2020 nemohly proběhnout dva závěrečné mítinky včetně Jezdeckého festivalu, který kvůli tomu definitivně skončil. 
 
Seriál parkurových a vozatajských závodů však měl pokračovat naplno i v roce 2021, ale bohužel v lednu, v únoru ani v březnu nebylo možné realizovat žádnou hromadnou akci. Nakonec však parkurové jezdce a příznivce této disciplíny letos čekají alespoň dvě náhradní kola. Ta organizuje SK Artego v Královicích u Slaného na začátku a na konci jedenáctého měsíce. 
 
Závody konané v sobotu 6. listopadu jsou již v Jezdeckém informačním systému otevřeny k přihlašování a v rozpisu je viditelná jedna výrazná novinka, která by se do budoucna mohla stát pravidlem, pokud bude přetrvávat zájem ze strany účastníků. Tou je hlavní soutěž vypsaná na stupni obtížnosti ST*, což znamená, že nejvyšší kategorie by se posunula o deset centimetrů výše. Bezmála tři týdny před akcí je do ní nahlášeno pět dvojic a celkem je v takto velkém předstihu na seznamu účastníků téměř devadesátka řádků.
 
Druhým termínem Zimního jezdeckého poháru 2021 v Královicích je 27. listopad. V JISu ovšem najdete zadané i parkurové termíny pro nadcházející sezonu. „První skokové závody v Královicích uspořádáme 5. února, tedy tradičně týden po těch vozatajských v Hradištku u Sadské, které náš seriál tradičně otevírají,“ uvedl hlavní organizátor celého seriálu Aleš Suchánek. „Pak počítáme jako obvykle střídat vozatajské a parkurové mítinky v týdenních intervalech. V Královicích se tudíž bude skákat ještě 19. února, 5. března a 19. března,“ doplnil zástupce SK Artego. 
 
Podrobná termínová listina včetně vozatajských kol bude již brzy publikována na webu seriálu s adresou www.jezdeckypohar.cz.
 
Foto: Josef Malinovský
Zdroj: tisková informace ZJP