Zimní jezdecký pohár 2023 vrcholí. Diváci budou moci tipovat vítěze

ikonka

V Královicích u Slaného o víkendu vyvrcholí Zimní jezdecký pohár 2023. Ve všech seriálových kategoriích přítomní diváci budou moci tipovat vítěze, kteří pak vylosují šťastlivce, pro něž pořadatelé připravili věcné ceny.
17.03.2023 11:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 
Třetí březnový víkend je v Královickém dvoře nedaleko slaného ve znamení finálového mítinku Zimního jezdeckého poháru 2023. V sobotu jsou na programu skokové soutěže, v neděli pak parkurové jezdce vystřídají vozatajové. 
 
Jak uvedli pořadatelé závodů v tiskové zprávě, kromě seriálových soutěží je opět připraveno vždy i několik rámcových. Body do žebříčků budou tentokrát moci sbírat pouze ti, kteří již zabodovali při některé z předešlých tří kvalifikací. Ostatní budou hodnoceni pouze individuálně v rámci otevřených soutěží.
 
Diváci v ochozech kolbiště se budou moci zapojit do tipovací soutěže. V každé seriálové kategorii mohou vybírat z nejlepší trojice v žebříčku, která se zároveň účastní finálového klání. Do čtvrtého osudí pak budou moci hlasovat pro kteréhokoliv jiného jezdce. „Stačí, aby každý návštěvník napsal své jméno a telefonický kontakt na účtenku z místního občerstvení a vhodil ho do příslušného osudí se jménem favorita, případně s označením ‚ostatní‘. Po skončení soutěže vítěz seriálu vylosuje jednoho šťastlivce, který mu důvěřoval a ten získá atraktivní věcnou cenu v podobě poukázky do místní restaurace,“ uvedl ředitel závodů Aleš Suchánek.
 
Ve skokové kategorii pony jsou na nejvyšších třech příčkách Anna Urbanová, Adéla Korousová, Eliška Perlíková a Hana Šmejkalová. Poslední dvě jmenované mají shodně 16 bodů. Všechny čtyři jsou na seznamu účastníků i tentokrát, a tak bude velmi napínavé sledovat, které jezdkyni se podaří vybojovat titul zimní šampionky. 
 
V malé túře vede Kateřina Hanušová, na druhém místě jsou ex-aequo Kristýna Poštová a Daniel Pospěch. Tito dva jezdci však do Královic nahlášeni nejsou, a tak do tipovací soutěže budou zařazeni i Matouš Kořínek společně s Jolanou Štenglovou a Tomášem Hůlkou. 
 
Nejlépe umístění jezdci v kvalifikační části velké túry Daniel Pospěch a Kateřina Mestenhauserová na závěrečné závody nedorazí, proto mají velkou šanci uspět Kateřina Hanušová, obhájkyně loňského vítězství v seriálu Darina Hochmanová a Adéla Chrdlová. 
 
Vůbec největší favoritkou v rámci všech kategorií je Kateřina Muchová. Ta totiž vyhrála předešlé tři kvalifikační soutěže jednospřeží, a tak lze očekávat, že bude útočit i na celkové prvenství při prvním nedělním seriálovém klání. Velkými konkurenty jí budou Milan Domes a Vladimír Štursa, ale rozhodně bez šance nejsou ani Alena Brixová a David Haitl. 
 
Velký souboj lze očekávat v soutěži dvojspřeží, v níž vede Milan Domes, ale s malými odstupy jsou za ním Petr Myslík a Petr Vlašic. Reálnou šanci dostat se na vrchol žebříčku mají i další v pořadí Martin Zakršmíd a Zdeněk Jirásek. Méně jak desetibodovou ztrátu má ještě Robert Olbrich, a tak i on je stále ve hře o stupně vítězů. 
 
V královské kategorii čtyřspřeží dorazí do Královic u Slaného tři nejlepší v tabulce – Jaroslav Jandl, Petr Vlašic a Milan Domes. Na startovní listině je doplní ještě Kateřina Sklenská, ta ovšem startovala doposud pouze v Tlumačově a má jen sedm bodů. Do top trojice se tak již nedostane, neboť získá maximálně 27 bodů, zatímco Petr Vlašic s Milanem Domesem budou mít v případě, že dojedou do cíle, alespoň 33 bodů a Jaroslav Jandl ještě o dva více. 
 
Sobotní program Zimního jezdeckého poháru startuje v 8:00 a nedělní v 9:00 hodin. Vstup je pro diváky zdarma a všechny soutěže bude možné sledovat živě také prostřednictvím internetové televize EquiTV.cz. Podrobnosti o celém seriálu jsou na adrese www.jezdeckypohar.cz.
 
Foto: Josef Malinovský
Zdroj: tisková informace Zimního jezdeckého poháru