Zima v Šamoríně bude rušná. Rok 2022 s třemi disciplínami a 20 závody

ikonka

Slovenský Šamorín v těchto dnech hostí dva mítinky parkurové Global Champions. Tamní hala ani poté nezůstane dlouho prázdná. „Již od 4. do 7. listopadu se zde uskuteční první kolo Winter Masters Series,“ prozradil v rozhovoru pro EquiTV Robert Pál.
20.10.2021 12:05  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB

 
Pravidelný organizátor jezdeckých závodů v Šamoríně Robert Pál si aktuálně užívá závody Global Champions v Šamoríně převážně jako divák, ale zároveň se již připravuje na blížící se Winter Masters Series, která naváže prvním kolem na tento mezinárodní mítink hned začátkem listopadu.
 
„Mám z toho radost. Mám rád tento sport a žiju jím od malička. Jako organizátorů mám určitě co sledovat a opravdu mě těší, že tyto závody zde jsou, a ještě navíc dva týdny. Opravdu si to užívám,“ říká v úvodu rozhovoru pro EquiTV.cz. „Tento areál je přizpůsoben na sportovní akce nejvyšší kvality. Dá se tu opravdu zorganizovat cokoliv, záleží jen na fantazii pořadatele,“ pokračuje.
 
Plánovaná Winter Masters Series je rozdělena opět na dvě části. První čtyři mítinky se uskuteční ještě v roce 2021, další pak po Novém roce. „Připravili jsme sedm kol Winter Masters Series. Tak jako každý rok, i tentokrát máme zimu rozdělenou. Před Prague Playoffs proběhnou dvě kola v první polovině listopadu, po Praze bude následovat týdenní pauza pak budeme pokračovat poslední listopadový a první prosincový víkend. Pak nás čekají Vánoce a začneme opět až poslední únorový týden. Dvě kola včetně finále nás čekají v březnu,“ prozradil Robert Pál.
 
V sezoně 2022 by se v Šamoríně mělo konat celkem 20 mítinků. „Plánujeme velké věci. Doufám, že se nám vše podaří zrealizovat. Připravili jsme o dvě CSI navíc, září jsme obohatili dvěma víkendy. Dále jsme přidali čtvery tříhvězdičkové závody a dvakrát budeme hostit Světový pohár,“ odtajňuje podrobnosti. Tým Riders and Dreams navíc chystá stejně jako letos i drezurní a voltižní závody. „Drezura se nám tento rok osvědčila. Uspořádáme opět dva tříhvězdičkové závody, které jsou součástí Světového poháru. V červnu tu budeme hostit také voltižní závody CVI. Doufám, že tu bude pěkné zastoupení a bude to festival tří disciplín ve stejném termínu,“ dodal Robert Pál.
 
Foto a video: Josef Malinovský