Zemřel Miloslav Perníček. Výrazná osobnost v jezdectví i v chovu koní

ikonka

Ve věku 67 let zemřel v neděli 4. dubna po krátké těžké nemoci Miloslav Perníček. Byl jednou z velmi výrazných osobností jak v jezdeckém sportu, tak v chovu koní. Posledních 30 let byl neodmyslitelně spojen s farmou Heroutice na Benešovsku.
04.04.2021 22:52  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB

 
Miloslav Perníček byl aktivním trenérem, rozhodčím, stavitelem parkurů a pořadatelem jezdeckých závodů, ale také stewardem, stylovým rozhodčím, komisařem při Kritériích mladých koní a při Zkouškách základního výcviku jezdce. 
 
V neposlední řadě působil ve Svazu chovatelů českého teplokrevníka, jehož byl několik let místopředsedou a později i předsedou. Svého času byl také viceprezidentem Asociace svazů chovatelů koní ČR.
 
Nejvíce byl ovšem spojen s farmou Heroutice, která se nachází nedaleko Neveklova na Benešovsku. Tuto usedlost s manželkou Janou začal postupně renovovat v roce 1991 a vybudoval z ní moderní farmu pro chov koní a agroturistiku. 
 
Díky úsilí manželů Perníčkových se na tomto místě konala celá řada sportovních a chovatelských událostí – např. mezinárodní skokové závody pro pony, děti a juniory, dále pak předvýběry hřebců do plemenitby a nezapomenutelné byly také finálové soutěže Pony ligy, Pony extraligy a seriálu Teenager. 
 
Ještě před pár týdny byl plný síly a energie. Pak ovšem přišel úraz a následné komplikace s nemocí Covid-19, které se mu staly osudnými. Pro jezdeckou i chovatelskou komunitu je to šok a velká ztráta. Čest jeho památce!
 
AKTUALIZACE: Poslední rozloučení s Miloslavem Perníčkem proběhne v úterý 13. dubna ve 13:00 hodin v kostele sv. Mikuláše v Benešově Na Karlově. Po smutečním obřadu, na který bude mít umožněn vstup pouze nejbližší rodina, bude kostel přístupný i veřejnosti. Během obřadu bude venkovní prostor ozvučen.
 
Foto Šárka Votavová