reklama 11C

Zemřel britský olympionik Tim Stockdale

ikonka

Mezinárodní jezdecká federace oznámila na svém webu, že zemřel britský parkurový reprezentant Tim Stockdale. Ten byl olympijským účastníkem a donedávna aktivním jezdcem v nejvyšších soutěžích. Bylo mu teprve 54 let.
16.11.2018 11:19  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Tim Stockdale v sedle Fleur de L'Aube při Furusiyya FEI Nations Cupu v Hicksteadu v roce 2016 Foto: FEI / Sebastian Oakley
 
 
Tim Stockdale, jenž podlehl po krátkém boji rakovině, byl velkou oporou národního týmu. V jeho barvách startoval na olympijských hrách v Číně v roce 2008. V kariéře má zapsané také Světové jezdecké hry 2002 v Jerezu či mistrovství Evropy 2009 na domácí půdě ve Windsoru. Účastnil se více než padesáti Pohárů národů.
 
Tim Stockdale se narodil v roce 1964 a jezdit začal v sedmi letech. Do mezinárodní úrovně mu pomohla spolupráce s dvěma olympioniky Mikem Saywellem a Grahamem Fletcherem.
 
Odhodlání a vůle byly jeho výraznými vlastnostmi. Dokázal to, když v roce 2011 utrpěl těžké zranění po pádu a do sedla a nejvyšších soutěží se dokázal vrátit po pár měsících. Poslední mezinárodní závody absolvoval v Moorsele při CSI2* na konci letošního září. Týden před tím vyhrál s klisnou Miss Fritz soutěž při CSI3* Mâcon Chaintré.
 
Vedle sportovní kariéry působil také v několika vysokých funkcích. Byl spoluorganizátorem světoznámého mítinku v Olympia Hall v Londýně, také působil jako předseda skokové komise v Britské jezdecké federaci, šéfoval i jejich marketingové komisi. 
 
Obrovský zármutek nad náhlým skonem Tima Stockdala vyjádřila FEI prostřednictím Johna Roche – předsedy parkurové sekce. 
 
Zdroj: web FEI



Štítky: skokyFEI
reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE