reklama 11C

Zelinková, Zvára, Kotalík a Eim úspěšně reprezentují v Šamoríně

ikonka

Rozsáhlý sportovní areál v Šamoríně je od půli července hostitelem třítýdenního skokového maratonu při mezinárodních čtyřhvězdových závodech X-Bionic Summer Tour. Českou republiku zastupuje čtveřice jezdců a od prvního dne jsou pravidelně dekorováni.
20.07.2019 16:56  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Úterý 16. července bylo zahajovacím dnem třítýdenního mezinárodního mítinku v Šamoríně. Čtyřhvězdové skokové závody nesou název X-Bionic Summer Tour a jejich účastníky je také český čtyřlístek ve složení Zuzana Zelinková, Ondřej Zvára, Matěj Kotalík a Petr Eim. Od prvního dne konání sbírají pro Českou republiku jedno cenné umístění za druhým.
 
Již v úvodu získala Zuzana Zelinková v sedle klisny Abby třetí místo v úterní i středeční soutěži pro šestileté koně, mezi sedmiletými se jí dařilo s Harankou, v úterý byla dekorována na jedenáctém a ve středu na sedmém místě.
 
V nejvyšší čtvrteční soutěži do 150 centimetrů předvedl velmi dobrý výkon Ondřej Zvára s oldenburským valachem Chaccolan. Parkur dokončili bezchybně v desátém nejlepším čase. Ve dvoufázové stočtyřicítce zářila Zuzana Zelinková s Larimou, kde vybojovaly čtvrtou příčku, hned o dvě příčky níže dokončil Ondřej Zvára a Quimero. Dvakrát se dekorování účastnil rovněž Petr Eim, ve stodvacítce byl s Gentem desátý a ve stopatnáctce s valachem Handsome třetí.
 
Při dekorování páteční úvodní soutěže jsme si mohli vychutnat českou hymnu díky nejlepšímu výkonu Petra Eima a sedmiletého valacha Handsome ve dvoufázovém skákání do 115 centimetrů. Čtvrté místo ve stočtyřicítce se podařilo opět získat Zuzaně Zelinkové v sedle Larimy a dekorování se v pátek tato jezdkyně účastnila rovněž s Abby v soutěži pro šestileté a to na jedenáctém místě.
 
Ani v sobotu nebylo o dobré české výkony nouze. Ve stopětačtyřicítce se dobře předvedli Ondřej Zvára a plemenný hřebec Cardiff Dwerse Hagen Z a s čistým základním kolem i rozeskakováním dokončili na desátém místě, v té samé soutěži získal osmnáctou příčku další český reprezentant, Matěj Kotalík a Sir Sid s jednou chybou v základním kole. Ondřej Zvára bodoval navíc také se sedmiletým Commarronem, ve stopětadvacítce na rozeskakování dojeli pátí.
 
Kompletní výsledky najdete na TOMTO ODKAZU.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE