Ze stáje na přehlídkové molo. Denisa Ryndová miluje koně i modeling

ikonka

Denisa Ryndová je známá influencerka a modelka a její život doplňují od dětství i koně. Jako malá závodila na ponících, poté přesedlala na velké koně a splnila si dlouhodobý sen, vítězství v Amateur Tour v rámci Českého skokového poháru.
10.07.2022 06:30  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


Denisa Ryndová se jezdectví věnuje od devíti let. Postupem času se začala účastnit soutěží krásy, poté se modelingu oddala naplno. I s velmi nabitým programem si vždy našla čas na koně a ježdění. V parkurovém sportu se jí podařilo dosáhnout výkonnosti L**, také vyhrála jedno kvalifikační kolo seriálu Amateur Tour při Českém skokovém poháru, čímž si splnila jeden ze svých cílů.
 
Věděla jste už od dětství, že budete parkurovou jezdkyní?
Koním se věnuji od devíti let. Vlastnila jsem svého poníka, na kterém jsem se učila jezdit ve stáji Jany Krčmářové. Soutěže mě lákaly, takže jakmile to bylo možné, začala jsem s poničkou Sybony závodit v parkurovém skákání. Časem jsme pořídili velkého koně Césárose, se kterým jsem se přestěhovala do Jezdeckého klubu Mělník, a tam jsem se začala jezdectví věnovat naplno.
 
Kdo vás v jezdectví nejvíce ovlivnil a kdo vám pomohl k vysněnému vítězství v Amateur Tour? Byla to tatáž osoba?
Základním výcvikem mě provedla Jana Krčmářová, díky které jsem se začala jezdectví věnovat a získala první závodní zkušenosti. Poté to byl pan Vladimír Mestenhauser. V Jezdeckém klubu Mělník jsem jezdila několik koní denně a posunula se na vyšší úroveň. Později jsem pomáhala jezdit koně Denise Vegrichtové, která je mým jezdeckým vzorem a mnohé mě naučila. 
 
Jak začala vaše modelingová kariéra?
V roce 2019 jsem se začala účastnit soutěží krásy, ve kterých jsem měla úspěchy a všimla si mě modelingová agentura, která mi nabídla spolupráci. Této agentuře jsem věrná dodnes. 
 
Co mají společného modeling a jezdectví? Jsou si tyto aktivity navzájem prospěšné? Laik by třeba řekl, že vám ježdění pomáhá k získání dokonalé postavy.
Jsou to úplně odlišné světy a mě právě baví je propojovat.  Modeling vnímám jako práci, a tím pádem i povinnost, koně jako relaxaci a příjemný způsob, jak strávit volný čas. Když jsem začala s modelingem, nestíhala jsem se jezdectví věnovat natolik, abych mohla aktivně závodit. Nyní jsem našla určitou rovnováhu a stíhám obojí. 
 
Díky modelingu jsem si začala víc věřit a dodává mi sebevědomí, což mi pomáhá i na parkurových závodech. U koní jsem byla vedená k pracovitosti a spolehlivosti. Naučila jsem se také prohrávat a brát věci s nadhledem. 
 
Abych měla postavu modelky, musím chodit cvičit, ale když pravidelně jezdím, nemusím si hlídat jídelníček a nemusím se v jídle omezovat.
 

Psali jsme: Markéta Miková: Z Papayi jsem často padala i několikrát za hodinu

 
Je mezi modelkami hodně milovnic koní?
Byla jsem až překvapená, kolik modelek se věnuje jezdectví. Právě díky tomuto společnému koníčku jsem si našla mezi modelkami hodně přátel, a také moje příspěvky s koňmi na sociálních sítích patří k nejsledovanějším.
 
Dostáváme se k tomu, že jste také úspěšná influencerka. Vaše příspěvky jsou reálné a nejsou nijak přikrášlené. Nestydíte se přidat ani video z nepovedeného parkuru, když vás o něj fanoušci požádají.  Myslíte si, že i díky tomu jste ve světě sociálních sítí tolik populární?
Za mě je důležité ukazovat realitu.  Každý má své špatné dny, i já, a to jak v jezdectví, tak v modelingu. Fanoušky taková videa baví, jsem jim tím blíže a možná cítí i určitou soudružnost, že se takové situace mohou stát i jim. Nebo si podobnými věcmi sami prošli. 
 
Máte nyní vlastního koně, se kterým závodíte?
Momentálně mám koně v pronájmu, což mě časově tolik nesvazuje a mohu se tak věnovat modelingu, kvůli kterému často cestuji do zahraničí. Mám výhodu, že je o koně postaráno a nemusím do stáje každý den. Do budoucna mám v plánu si vlastního koně pořídit, ale v současné době je to nad mé možnosti. 
 
Jaké jsou vaše plány na letní sezónu? Mohou vás vaši fanoušci potkat na parkurových závodech?
Celý červenec jsem s agenturou v Řecku, kde fotím a účastním se přehlídek. V srpnu se plánuji vrátit na závodní kolbiště. Už se na to těším a ráda bych se letos zúčastnila i nějakých zahraničních závodů.
 
Foto: poskytla Denisa Ryndová